Annonce
Indland

Se Danmark: Ohøj fra højen mast

Aarhus: Ohøj, Aarhus. The Tall Ships Races har lagt til kaj, de næste fire dage, byder på en maritim folkefest, hvor kommune forventer 400.000 mennesker deltager. Her er det den tremastede bark Cuauhtémoc fra Mexico, som kom ind med alle mand i masterne. Foto: Jens Thaysen
Med deres klikkende kameraer, snurrende droner og sans for det gode billede, er avisens fotografer hver dag på arbejde i læsernes tjeneste for at fortælle historier om livet i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Aarhus: Kæmpestore sejlskibe indtager i disse dage Aarhus, som er mål for kapsejladsen The Tall Ships Races. Fotojournalist Jens Thaysen havde sin drone på vingerne, da den tremastede bark Cuauhtémoc fra Mexico lagde til kaj med alle mand i masterne, og kom hjem med en spektakulær billedserie fra den store begivenhed.

Annonce
Bork: Koncert med Nephew ved Bork Festival torsdag aften. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce