Annonce
Indland

Se Danmark: Pensionister på hyggetur fanget i skybrud

Randers: Syv ældre borgere fra Randers Kommune fik sig noget af en oplevelse da de var på tur med Lappedykkeren fra Randers Naturcenter. De blev fanget i en uvejr sammen med skipper og naturvejleder Lars Maagaard og aktivitetsmedarbejder Susanne Jensen. Foto: Annelene Petersen
Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier om mennesker i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Randers: Syv ældre medborgere fik sig lidt af en oplevelse, da de under en hyggesejlads på Gudenåen blev fanget i et skybrud. Med om bord på Lappedykkeren var også fotojournalist Annelene Petersen, som i ord og billeder fortæller om bådturen, der tog en sjaskvåd drejning.

Annonce
Odense: Silent Disco på Gråbrødre Plads. Foto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce