Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Rævejæger og familiehund

Vester Vedsted: De er rævejægerne over dem alle, og så er de psykisk afbalancerede og behagelige som medlemmer af familien. Jack Russell-terrier er navnet, og i weekenden var nogle af Danmarks - og Sveriges - fineste eksemplarer samlet i Vester Vedsted for at blive dømt af en dommer fra racens hjemland. England. Foto: Martin Ravn

Hver dag er avisens fotografer rundt i det halve land for at berette hjem til læserne. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Vester Vedsted: Danmarks fineste eksemplarer af hunderacen Jack Russell-terrier var til bedømmelse i weekenden. Med på sidelinjen var pressefotograf Martin Ravn som fik en fin lille billedserie fra arrangementet med hjem.

Annonce
Dømmestrup: Et stort, stråtækt hus i Dømmestrup syd for Odense udbrændte natten til mandag. Foto: Michael Bager
Esbjerg: En stor menneskemængde var mødt op, da højreekstremisten Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs lørdag eftermiddag tog opstilling foran Askelunden for at tale om, at muslimer bør forlade Danmark. Foto: Martin Ravn
Hvide Sande: Surferne er rykket til Hvide Sande, hvor det store Waterz stævne i disse dage foregår. Foto.Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Venstre genvalgte formanden

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce