x
Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Rævejæger og familiehund

Vester Vedsted: De er rævejægerne over dem alle, og så er de psykisk afbalancerede og behagelige som medlemmer af familien. Jack Russell-terrier er navnet, og i weekenden var nogle af Danmarks - og Sveriges - fineste eksemplarer samlet i Vester Vedsted for at blive dømt af en dommer fra racens hjemland. England. Foto: Martin Ravn

Hver dag er avisens fotografer rundt i det halve land for at berette hjem til læserne. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Vester Vedsted: Danmarks fineste eksemplarer af hunderacen Jack Russell-terrier var til bedømmelse i weekenden. Med på sidelinjen var pressefotograf Martin Ravn som fik en fin lille billedserie fra arrangementet med hjem.

Dømmestrup: Et stort, stråtækt hus i Dømmestrup syd for Odense udbrændte natten til mandag. Foto: Michael Bager
Esbjerg: En stor menneskemængde var mødt op, da højreekstremisten Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs lørdag eftermiddag tog opstilling foran Askelunden for at tale om, at muslimer bør forlade Danmark. Foto: Martin Ravn
Hvide Sande: Surferne er rykket til Hvide Sande, hvor det store Waterz stævne i disse dage foregår. Foto.Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce