Annonce
Danmark

Se Danmark: Sminket efter alle kunstens regler

Sønderborg: Sønderborg Statsskole har musical-år, og eleverne har tre gange været på scenen med musicalen "Grease". Foto: Timo Battefeld
Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier om livet i Jylland og på Fyn. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Sønderborg: Duften af hårspray og brylcreme strømmer ud af omklædningsrummet i kælderen under Sønderborg Statsskole, hvor 15 elever er ved at gøre sig klar til at gå på scenen med forestillingen Grease. Journalist Tage Christensen og fotojournalist Timo Battefeld besøgte forleden gymnasiet, som for en stund forvandler sig til Rydell High School.

Annonce
Aarup: Jan og Trine Cederfeld bor på Erholm Gods. Foto: Robert Wengler
Langå: Indvielse af ny stibro i Langå. Foto: Anne Myrup Pedersen
Haderslev: Da Haderslev Kommune i 2004 præsenterede en stor masterplan for Haderslev Havn, var det visionen, at der skulle også være et kulturelt kraftcenter. En kulturø skulle huse friluftsbiograf, teater, udstillinger og koncerteraktiviteter. Altsammen omgivet af kanaler, så enkelte politikere dristede sig til at kalde projektet for Nordens Venedig. Nogle af idéerne blev til virkelighed - andre ikke. Men her 15 år senere har havnefronten fået en ny skyline med boliger, fritidsaktiviteter, en uddannelsesinstitution og statslige arbejdspladser. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Annonce