Annonce
Indland

Se Danmark: Sommerens anden ungdom

Alnor: Alnor Strandpark er Sønderborg Kommunes mest veldrevne med den snart 75-årige bademester Egon Callesen som primus motor. Foto: Timo Battefeld
Avisens fotografer sætter hver dag billeder på livet som det folder sig ud i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste i dette daglige fotogalleri.

Alnor: Som den første er den snart 75-årige bademester Egon Callesen hver morgen i vandet ved Alnor Strandpark. Nu hvor sommeren er i gang med sin anden ungdom, gør det godt med en svalende dukkert fra badebroen. Havde det ikke været for Egon Callesen, var her slet ingen bro, fortæller en af badegæsterne til journalist Lise Kristensen, som sammen med fotojournalist Timo Battefeld besøgte den engagerede bademester.

Annonce
Tørring: Gudenåen og områderne omkring den, f.eks. her i Uldum Kær, er blevet brugt af mennesker gennem århundrede. Foto: Peter Leth-Larsen
Odense: Mandag aften blev Odense Internationale Filmfestival skudt i gang på Magasinet i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Holstebro: Kunstner Peter Opstrup, stammer fra Holstbero, men bor i dag i København. Foto: Morten Stricker
Morud: Adam Röttger på 10 år sætter en fuldtræffer ind under dåsekast ved en temadag i byen. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce