Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Stjerner på den røde løber

Svendborg: Svendprisen blev uddelt på Torvet i Svendborg. Ghita Nørby var i en kjole designet af Jim Lyngvild. Foto: Katrine Becher Damkjær

De er på farten hver eneste dag. Avisens fotografer er læsernes førstehåndsvidner og fortæller hver dag historier i billeder. Se deres bedste skud i dette daglige fotogalleri.

Svendborg: Den sydfynske købstad står på den anden ende i disse dage, hvor byens store filmfest finder sted. Den kulminerede onsdag aften med uddelingen af Svendprisen, hvor blandt andre en af dansk films største stjerner, Ghita Nørby, var med på den røde løber. Med var også fotojournalist Katrine Becher Damkjær, som fotograferede de mange funklende stjerner.

Annonce
Vejle: Martin Creeds kunstinstallation "Half the Air in a Given Space" på Vejle Rådhus. Foto: Mette Mørk
Ringkøbing: Jaaaaah!, synes Simone Rasmussen RJK H (5) fra Ringkøbing at juble, da Ringkøbing Håndbold startede efteråret med sejr hjemme på 26-24 mod mod Ajax København. Foto: Jørgen Kirk
Lemvig.Byløbet med over 1500 deltagere afvikles i og omkring Lemvig. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce