Annonce
Sydjylland

Se Danmark: Thyra på 99 dalede ned fra himlen

Beldringe: 99 årige Thyra Vadgaard prøver et faldskærmsudspring for første gang. Foto: Michael Nørgaard

Som læsernes øjenvidner er avisens fotografer hver dag ude i den jyske og fynske virkelighed for at skildre begivenhederne på første hånd. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Beldringe: Spænd brillerne og hold munden lukket, så gebisset ikke falder ud. Det var et par af de gode råd, 99-årige Thyra Vadgaard fik med på vejen, inden hun sprang ud i faldskærm fra fire kilometers højde over Nordfyn.

Vel nede på jorden igen blev hun bl.a. modtaget af fotojournalist Michael Nørgaard, som dokumenterede oldingens spektakulære spring.

Annonce
Svendborg: 96-årige Evald Brinck deltog på de allieredes side i D-dag i 1944. Han er den sidste overlevende dansker fra den begivenhed. På årsdagen, 6. juni, skal han holde tale ved afsløringen af et mindesmærke i Nyborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Aarhus: Havnebadet. Foto: Michael Svenningsen
Gørding: Plejehjem i Gørding fik besøg af lokal initiativgruppe, der tager babyer med på plejehjem. Foto: Martin Ravn
Hasmark: Intet mindre end 500 små selskabshunde i 26 forskellige racer dyster på Hasmark Strand Camping om at være den bedste(!) hund. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Nordborg: Universe fremviser ny attraktion med VR paragliding Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce