Annonce
Varde

Se de første billeder af prins Nikolai på kasernen

Prins Nikolai, der her ses i midten, går i sin fars fodspor i Hæren og mødte tirsdag ind på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne. Det er aftalt, at prins Nikolai er dus med Varde og de andre sergentelever. Pressefoto

Varde: Sammen med godt 30 andre unge kvinder og mænd tog den 18-årige prins Nikolai tirsdag hul på et nyt kapitel i sin tilværelse. Han var i det strålende solskinsvejr mødt op på Hærens Sergentskole på Varde Kaserne for at påbegynde den toårige løjtnantsuddannelse.

Og nu foreligger de første fotos af prins Nikolai i trøjen. På grund af den nye persondataforordning, der trådte i kraft den 25. maj, er billederne fra Hærens Sergentskole forsinket med et døgn. Både Kongehuset og samtlige personer på billederne skulle godkende, at Hærens Sergentskole sendte billeder videre til pressen og derefter til offentliggørelse.

Prins Nikolai har sammen med det kongelige adjudantskab udtrykt ønske om ikke at være i offentlighedens søgelys, mens han gennemfører sin uddannelse i Varde. Men helt usynlig vil han nok ikke være, når han, som sergenter nu gør, både handler ind og går i byen i Varde. Velkommen til Varde.

Annonce
Sammen med godt 30 andre unge kvinder og mænd begyndte prins Nikolai, der er søn af grevinde Alexandra og prins Joachim, på Hærens Sergentskole i Varde. Prins Nikolai ses her som nummer fem fra venstre i forreste geled. Pressefoto
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Nye vidner bliver afhørt i Vejen-sagen

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce