Annonce
Aabenraa

Se de første tegninger: Sådan kommer gammel skolegrund til at se ud i fremtiden

Lige nu står den nyeste af bygningerne fra Rødekro Skole ensomt tilbage, men snart begynder byggeriet af det Hærvejshuset, hvor den tidligere skolebygning bliver indgangsparti. Foto: Frederik Brogaard
De første tegninger er klar for det nye Hærvejshuset, der skal ligge på grunden, hvor den nedrevne Rødekro Skole havde til huse. Kommunen har store forventninger til huset, der skal samle tre kommunale afdelinger under et tag.

Rødekro: På en stor, sanddækket grund med spor efter tunge køretøjer ved siden af byens bibliotek, står en rød murstensbygning ensomt tilbage. Bygningen fra 2003 er det sidste tilbageværende spor af den nu nedrevne Rødekro Skole.

Nu ligger de første konkrete planer klar for, hvordan den gamle skolegrund skal se ud i fremtiden. Det er de første tegninger af det såkaldte Hærvejshuset, der skal samle tre kommunale afdelinger under samme tag.

Den høje bygning i midten er den nyeste bygning fra den gamle Rødekro Skole, der som den eneste står tilbage Den kommer til være indgangsparti i Hærvejshuset. Tegning: Aabenraa Kommune

Det er EMR Murer & Entreprenører A/S, Creo Arkitekter A/S og Ingeniør'ne A/S, som Aabenraa Kommune har valgt til at tegne og opføre Hærvejshuset.

Annonce

Det er dog ikke alting ved Hærvejshuset, der vil være nyt, når det står færdigt. Den eneste tilbageværende bygning fra Rødekro Skole, der er opført i 2003, kommer til at være hovedindgangen i det nye hus.

Spiller sammen

Hærvejshuset kommer dels til at huse hjælpemiddelcentralen, der i dag har til huse ude i Brunde, hvor borgere får udleveret for eksempel en rollator eller el-scooter. Så kommer dele af genoptræningen, som i dag ligger ved siden af sygehuset, også til at flytte ind i det nye hus. Den sidste afdeling i huset er Center for Job og Uddannelse, der skal hjælpe borgere med psykiske og fysiske skavanker med at få afklaret hvor meget, de kan arbejde.

Meningen med at samle de tre afdelinger under samme tag i Rødekro er først og fremmest, at borgerne ikke skal rundt til for mange forskellige, forklarer Morten Jessen-Hansen, der er Aabenraa Kommunes projektleder på Hærvejshuset.

- Hvis man som borger har behov for både genoptræning og hjælpemidler, skal man kun møde ind én gang det samme sted. Og så håber vi også, at de medarbejdere, der arbejder med de samme målgrupper vil kunne lære noget af hinanden, fortæller han.

Han forklarer desuden, at det er kommunens forhåbning, at de sårbare borgere, der kommer på Center for Job og Uddannelse, vil få mulighed for at komme i arbejde på hjælpemiddelcentralen.

Også fra politisk side er der store forventninger til det nye Hærvejshuset i Rødekro.

- Med de nye rammer i Rødekro får vi nu en unik mulighed for at skabe mere sammenhængende forløb for de borgere, der i dag har forløb på tværs af flere af de tre områder. Samtidig giver de nye rammer muligheden for, at forbedre kvaliteten i den indsats, vi leverer for de borgere, der kommer i huset, udtaler formand for Social- og Seniorudvalget, Michael Christensen i en pressemeddelelse fra Aabenraa kommune.

Annonce

Detaljer mangler

Der går dog et stykke tid endnu, før de helt deltaljerede planer for Hærvejshuset ligger klar. Da det først for nyligt blev afgjort, hvem der skal stå for byggeriet, mangler de sidste detaljer omkring de endelig materialer stadigvæk at falde på plads, fortæller Morten Jessen-Hansen. Det ventes at falde på plads inden udgangen af maj.

Hærvejshuset

Byrådet har på dets møde den 27. april bevilget yderligere 15 millioner kroner til projektet, så den samlede pris nu er oppe på 75 millioner kroner. Årsagen ligger i følge kommunen i de stigende priser på blandt andet byggematerialer.

Efter planen skal Hærvejshuset stå færdigt i løbet af 2024.

Annonce
Kommentar For abonnenter

Traditionsforening har en pinlig sag: Selvfølgelig skal kvinder have adgang til beslutningerne

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Tønder For abonnenter

Farvel og tobak: Sundhedsudvalgsformand vil have rygeforbud indført på kommunale arbejdspladser

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Varde For abonnenter

Hvorfor bruge millioner på at rive ruiner på landet ned, når man kan redde bevaringsværdige huse og historien?

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Esbjerg For abonnenter

Forpagteren endte i fogedretten: Nu søger Kaj en ny til populært danseværtshus

Annonce