Annonce
Esbjerg

SE DE MANGE BILLEDER: EsbjergRevyen er skudt i gang

Merete Mærkedahl som ekspedienten, der også er med i foreningen Venligboerne, og som pinedød vil have Farshad Kholghi til at opføre sig som en rigtig muslim. Foto: John Randeris
Lokale stikpiller er at finde alle vegne i dette års udgave af EsbjergRevyen, som havde premiere i Musikhuset Esbjerg torsdag aften. At dømme efter nogle af de små kommentarer, der blev hvisket mellem publikummerne undervejs, faldt det i ganske god jord.

ESBJERG: Hvis kluklatteren og kommentarerne på række tre i Teatersalen i aftes var barometeret på EsbjergRevyens succes, så er den hjemme. Knap var tæppet gået, og knap havde Jan Svarrer og Kasper Gattrup taget henholdsvis en iPad og en avis op af hver deres taske oppe på scenen, før dommen faldt fra et sted omkring sæde 2 på række tre.

- Men det er jo så sandt. Hold op hvor er det sjovt!

Nummeret spiddede nutidens brug af digitale medier versus gode gamle riv-itu-bare aviser, og det fik salen godt varmet op til tredje udgave af EsbjergRevyen, som fra nu og frem til 7. september fejer over scenen i Musikhuset.

Inden løjerne gik løs i salen havde aftenens gæster nydt en treretters menu i foyeren, og ved denne premiereaftenens jomfrufærd var et væld af kendte mennesker og venner af revyen blandt de fremmødte. Johanna og Leif Maibom fra Sønderborg Revyen. Ulla Tørnæs og hendes mand, Jørgen Tørnæs. Bølle-Bobs far, Gunnar Geertsen og hans Gitte. Torben Træsko og Jeanne Boel. Og mange flere.

Annonce
Farshad Kholghi og Jan Svarrer giver den blandt andet som hårdkogte rockere - på tvungen mandebarsel. Foto: John Randeris

Fanø-mobning

Næten alle Teatersalens 471 pladser blev da også fyldt ud, da de fremmødte efter maden slog sig ned og beredte sig på dette års menu fra revyfolket. Skuespillerne er i år Kasper Gattrup, Jan Svarrer, Merete Mærkedahl og Farshad Kholghi, og de havde både lokale og nationale løjer på tapetet.

Før sørme om ikke lukningen af Nillers Pølsevogn eksempelvis fik sit helt egen sentimentale øjeblik, og sørme om ikke skuespillerne også kunne frembringe morskab af de forhadte og vist nok slet ikke tændte stærekasser på vejen ud mod Tjæreborg.

Fanø, som i sidste års revy kom ikke så lidt i den varme stol med det stædige omkvæd "Men det må vi ikke for Fanø", var også genstand for en vis portion mobberi igen. Og heller ikke nærværende avis gik fri af satirens lange klo.

At dømme efter den høje latter på række tre var de mange Esbjerg-stikpiller noget, der faldt i særdeles god jord. Og lidt efter blev det også sagt helt tydeligt deromme bagfra sædet:

- Det er dog meget lokalt i år. Hvor er de gode! Stort var det også, da tovholder bag revyen, Hanne Bjørnskov, meget rørt og overrasket modtog Thorleif Prisen af Johnna og Leif Maibom. Det skete under stående bifald på scenen efter forestillingen.

Der er endnu billetter til flere af forestillingerne, men arrangørerne opfordrer til, at man skynder sig at sikre sig én.

Se flere billeder fra aftenen på jv.dk/esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce