Annonce
Esbjerg

SE DE MANGE BILLEDER: EsbjergRevyen er skudt i gang

Merete Mærkedahl som ekspedienten, der også er med i foreningen Venligboerne, og som pinedød vil have Farshad Kholghi til at opføre sig som en rigtig muslim. Foto: John Randeris
Lokale stikpiller er at finde alle vegne i dette års udgave af EsbjergRevyen, som havde premiere i Musikhuset Esbjerg torsdag aften. At dømme efter nogle af de små kommentarer, der blev hvisket mellem publikummerne undervejs, faldt det i ganske god jord.

ESBJERG: Hvis kluklatteren og kommentarerne på række tre i Teatersalen i aftes var barometeret på EsbjergRevyens succes, så er den hjemme. Knap var tæppet gået, og knap havde Jan Svarrer og Kasper Gattrup taget henholdsvis en iPad og en avis op af hver deres taske oppe på scenen, før dommen faldt fra et sted omkring sæde 2 på række tre.

- Men det er jo så sandt. Hold op hvor er det sjovt!

Nummeret spiddede nutidens brug af digitale medier versus gode gamle riv-itu-bare aviser, og det fik salen godt varmet op til tredje udgave af EsbjergRevyen, som fra nu og frem til 7. september fejer over scenen i Musikhuset.

Inden løjerne gik løs i salen havde aftenens gæster nydt en treretters menu i foyeren, og ved denne premiereaftenens jomfrufærd var et væld af kendte mennesker og venner af revyen blandt de fremmødte. Johanna og Leif Maibom fra Sønderborg Revyen. Ulla Tørnæs og hendes mand, Jørgen Tørnæs. Bølle-Bobs far, Gunnar Geertsen og hans Gitte. Torben Træsko og Jeanne Boel. Og mange flere.

Annonce
Farshad Kholghi og Jan Svarrer giver den blandt andet som hårdkogte rockere - på tvungen mandebarsel. Foto: John Randeris

Fanø-mobning

Næten alle Teatersalens 471 pladser blev da også fyldt ud, da de fremmødte efter maden slog sig ned og beredte sig på dette års menu fra revyfolket. Skuespillerne er i år Kasper Gattrup, Jan Svarrer, Merete Mærkedahl og Farshad Kholghi, og de havde både lokale og nationale løjer på tapetet.

Før sørme om ikke lukningen af Nillers Pølsevogn eksempelvis fik sit helt egen sentimentale øjeblik, og sørme om ikke skuespillerne også kunne frembringe morskab af de forhadte og vist nok slet ikke tændte stærekasser på vejen ud mod Tjæreborg.

Fanø, som i sidste års revy kom ikke så lidt i den varme stol med det stædige omkvæd "Men det må vi ikke for Fanø", var også genstand for en vis portion mobberi igen. Og heller ikke nærværende avis gik fri af satirens lange klo.

At dømme efter den høje latter på række tre var de mange Esbjerg-stikpiller noget, der faldt i særdeles god jord. Og lidt efter blev det også sagt helt tydeligt deromme bagfra sædet:

- Det er dog meget lokalt i år. Hvor er de gode! Stort var det også, da tovholder bag revyen, Hanne Bjørnskov, meget rørt og overrasket modtog Thorleif Prisen af Johnna og Leif Maibom. Det skete under stående bifald på scenen efter forestillingen.

Der er endnu billetter til flere af forestillingerne, men arrangørerne opfordrer til, at man skynder sig at sikre sig én.

Se flere billeder fra aftenen på jv.dk/esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Daginstitutioner og mindre skoleklasser genåbner 15. april - sommerens festivaler aflyst

Annonce