Annonce
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Af de 4.369 bekræftede smittede personer på landsplan oplyser Sundhedsstyrelsen søndag at 114 var i alderen nul til 19 år. 423 var i alderen 20 til 29 år. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
På ottende dagen fortsætter Region Syddanmark den stabile periode i antallet af indlagte med coronavirus. På landsplan stiger antallet af smittede dog fortsat. Det betød, at der søndag også var en stigning i antallet af døde.
Annonce

Status: I Region Syddanmark fortsætter antallet af indlagte corona-patienter med at ligge stabilt for ottende dag i træk.

Søndag middag var 77 danskere indlagt med coronavirus i Region Syddanmark. Det er et lille fald fra lørdag middag, hvor der var 81 indlagte. Siden søndag den 29. marts har tallet ligget mellem 79 og 84 og er således stagneret efter daglige stigninger på mellem 3 og 13 patienter i ugerne forinden. I denne stabile periode for Region Syddanmark, der indtil videre har varet otte dage, er søndagens tal derved det laveste.

På landsplan har man ligeledes kunnet se et fald i antallet af indlagte patienter de seneste dage. Lørdag var der 507 indlagte, men det tal var faldet til 504 søndag. Ligeledes var der sket et fald fra fredag til lørdag, da der var 517 indlagte fredag. I den forgangne uge oplevede man ellers en stigning i antallet af indlagte med 30 til 50 personer dagligt.

Antallet af kritiske patienter på intensiv er på landsplan steget med to fra lørdag til søndag. Lørdag var 142 indlagt på intensiv. Søndag var der 144. Det sker efter et fald på 10 kritiske patienter på intensiv fra torsdag til fredag. Torsdag var der 153 og fredag 143. I Region Syddanmark er der fortsat 25 indlagte på intensiv.

Annonce

Stigende dødsfald

Antallet af dødsfald er dog steget fra 161 lørdag middag til 179 søndag. Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Ligeledes er antallet af smittede danskere fortsat stigende. Søndag middag var 4.369 personer bekræftet smittede med coronavirussen. Det er en stigning siden lørdag middag, hvor 4.077 personer var konstateret smittet.

Det reelle antal smittede i Danmark forventes dog at være højere, da det fortsat ikke er alle med symptomer på coronavirussen, der kan blive testet.

Også i kategorien "overstået infektion" er der sket en stigning. Søndag var der 1.327 i den kategori. Det er en stigning siden lørdag, hvor tallet var 1.283. Ifølge Sundhedsstyrelsen kan patienter med påvist Covid-19 infektion tidligst klassificeres som ”overstået Covid-19 infektion” 14 dage efter den positive test.

På verdensplan er der nu 1.082.054 registrerede smittede og 58.142 døde. Fredag var der 1.000.249 registrerede smittede og 51.515 døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce