Annonce
Sydjylland

Se de nyeste tal: Ingen nye bekræftede coronasmittede i Haderslev og Fanø kommuner

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Af de Syd- og Sønderjyske kommuner har Aabenraa flest coronasmittede per 100.000 indbyggere, mens Fanø og Haderslev kommuner ingen har. I hele Region Syddanmark er der fortsat 33 personer indlagt med coronavirus.
Annonce

Status: Lørdag eftermiddag var der fortsat 33 borgere i Region Syddanmark indlagt med coronavirus. Det er det samme som fredag, hvor der derimod var et fald på to patienter fra torsdag. Tallet har været faldende siden den 10. april, hvor der var 58 patienter indlagt med coronavirus i regionen.

Fra fredag til lørdag er der sket et lille fald i antallet af intensivpatienter. Fredag var der 11 indlagt på intensiv, mens der lørdag var 10. 8 af de 10 intensivpatienter i regionen ligger i respirator.

Ifølge Statens Serum Institut er der den seneste uge ikke nogen nye bekræftede coronasmittede i Haderslev og Fanø kommuner. På den seneste opgørelse over landets kommuner, står de to kommuner nemlig til at have nul coronasmittede per 100.000 indbyggere. Det er dog ikke alle, der bliver testet, hvorfor det stadig er muligt, at de to kommuner har nye coronasmittede uden, at det er blevet bekræftet gennem tests. Af de Syd- og Sønderjyske Kommuner er det nu Aabenraa, der har flest smittede. Ifølge samme tabel har de 10 til 19 coronasmittede per 100.000 indbyggere. De resterende syd- og sønderjyske kommuner har én til ni per 100.000 indbyggere. Tallene afspejler udviklingen over de seneste syv dage i kommunerne. Det betyder, at der inden da godt kan have været flere bekræftede coronasmittede i kommunerne.

Annonce

Færre indlagte

På landsplan ser man fortsat en faldende tendens. Fredag var der 350 personer indlagt, mens der lørdag var 317. Også antallet af intensivpatienter er faldet. Lørdag var 87 patienter indlagt på intensiv. Det er et fald på seks patienter fra fredag, hvor der var 93.

Antallet af dødstilfælde er steget fra 336 fredag til 346 lørdag. Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet de dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet. 21 af de 346 personer kom fra Region Syddanmark.
Lørdag var 7.242 danskere bekræftet smittede med coronavirussen. Fredag var tallet 7.073. På verdensplan er der nu 2.114.269 smittede og 145.144 døde.

I artiklen har det været uklart, hvor lang tid tallene for Haderslev og Fanø Kommuner gør sig gældende over. JydskeVestkysten vil gerne tydeliggøre, at de pågældende tal gør sig gældende over de sidste syv dage. Det betyder, at der den seneste uge ikke har været nogen nye bekræftede coronasmittede i Haderslev og Fanø Kommuner, men kommunerne kan inden da have haft bekræftede coronasmittede. JydskeVestkysten beklager, at det ikke har været tydeligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce