Annonce
Esbjerg

Se den her: GPS afslørede milliontyveri

One Key med sporing kan også være indbygget direkte i håndværktøj eller på større maskiner og værkstedsudstyr. Billedet er et modelfoto. Modelfoto: Colourbox
Amerikansk bluetooth-sporingsenhed kan forhindre indbrud på byggepladser og i håndværkerbiler. Den lille diskrete enhed førte til fundet af tyvekosterne i Andrup.

Esbjerg: En diskret sporingsenhed på størrelse med en "velvoksen" tyver kan stoppe tyverier af værktøj fra byggepladser og håndværkerbiler. I en udbygget version kan ejeren også trådløst låse værktøjet, så det er ubrugeligt.

Milwaukee hedder det amerikanske værktøjsfirma, der har udviklet to produkter, som kan sætte en stopper for tyveri af dyrt værktøj.

Det var netop sådan en enhed, Tømrer- og Snedkerfirmaet Jensen & Jensen havde monteret på en gasdrevet sømpistol til 7500 kroner. Sømpistolen og andet værktøj fra 12-14 håndværkere blev fundet af politiet tirsdag morgen, da firmaets partner Martin Winther med sin mobiltelefon sporede tyvekosterne til en bygning i Andrup ved Esbjerg.

Opklaringen har vakt opsigt, og Thomas Møller, marketingschef for Milwaukee i Danmark, er glad for, at fundet har vist, at den simple sporingsenhed til en par hundrede kroner har vist sin værdi.

Annonce

Sporing af værktøj

One Key-app og brug af systemet er gratis, mens bluetooth sporingsenhederne koster et mindre beløb.

One Key findes også indbygget i dyrere værktøj til sporing, låsning og registrering af værktøj.

Sporingsssystemet kan også bruges til af finde forlagt, tabt og glemt værktøj på store byggepladser.

Milwaukee med hovedkontor i Hvidovre er den tredjestørste forhandler af elværktøj til håndværkere i Danmark .

Tyverier fra byggepladser er stigende

Han forventer øget efterspørgsel efter bluetooth-sporing, fordi tyverier fra byggepladser er stigende og en stor belastning tidsmæssigt og økonomisk.

Milwaukee Tick er udviklet af hovedfirmaet i USA. Sporingssystemet er sendt på markedet i 2017 og sælges over hele verden. Systemet er baseret på bluetooth, som har en begrænset rækkevidde på cirka 30 meter. Systemet kræver dermed, at en håndværker eller anden person med en såkaldt One Key-app på telefonen kommer i nærheden af det stjålne værktøj.

Er værktøj, der er forsynet med sporingsenheden, stjålet, melder ejeren det blot stjålet med sin telefon, og så snart en tilfældig mobiltelefon med One Key er inden for 30 meter fra værktøjet, registreres positionen på ejerens telefon.

Fintmasket netværk

Systemet er afhængig af et fintmasket netværk af telefoner/brugere med One Key.

- Erfaringerne viser, at stjålet værktøj ofte ender på byggepladser eller i håndværkermiljøer, hvor andre har app'en. Brugerne danner et netværk, og når udstyret er meldt stjålet, siger det "pling" og placeringen vises på et kort, når en bruger er tæt på, forklarer Thomas Møller fra Milwaukee.

App'en behøver ikke køre på en telefon, for at den registrerer værktøjet og sender besked. Bluetooth-enheden kan holde strøm i et år ved fuldt brug.

- Vi har tidligere haft store sager i udlandet, fordi systemet virker i hele Europa. Men tyveriet fra Jensen & Jensen er det største, hvor system har været med til at opklare en sag herhjemme, siger Thomas Møller.

Bluetooth-dimsen kan fastgøres med skruer eller nitter, limes fast eller fastgøres med strips. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Kom og få et konfirmationssæt

Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce