Annonce
Sydjylland

Se dig godt for: DMI varsler tæt tåge

DMI varsler tæt tåge lørdag morgen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Hvis du skal ud og køre lørdag aften, natten til søndag eller i de tidlige morgentimer søndag, så skal du måske begive dig afsted i lidt bedre tid end vanligt.

DMI varsler nemlig tæt tåge i Syd- og Sønderjylland og Trekantområdet lørdag aften, natten til søndag og søndag morgen.

Vagtchefen ved Danmarks Meteorologiske Institut fortæller i varslet, at årsagen skal findes i, at en mild og fugtig luft ligger næsten stille hen over landet, og det giver gode muligheder for dannelse af tåge.

Definitionen af tæt tåge er en sigtbarhed på under 100 meter.

Lørdag morgen melder DMI om tæt tåge flere steder i landet. Blandt andet i Sydjylland og Trekantområdet. DMI opfordrer derfor til at køre forsigtigt, hvis man skal ud.

- I løbet af morgenen vil et lavtryk over den sydøstlige del af Nordsøen begynde at give lidt opfriskende vind og dermed øge muligheden for at tågen letter.

Annonce
Kort: DMI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce