Annonce
Tønder

Se direktørens bud: Venskaber på det store lærred

Biografejer Frank Knudsen har lagt hjernen i blød for at finde fire filmklassikere, der matcher det overordnede emne  for Tønder Kulturuge "Venskab". Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Biografdirektør Frank Knudsen, Tønder, har til den forestående kulturuge i Tønder sammensat en fire retters film-menu, der kredser om emnet "venskab". Hans helt personlige favorit blev der desværre ikke plads til.
Annonce

TØNDER:  Luk øjnene et minut eller to og tænk over fire film, du kender og elsker, og som kredser om ordet "venskab".

Det er præcis det, som biografdirektør Frank Knudsen, Biografen 1 & 2 i Tønder har gjort, og det får biografgængerne i Tønder nu glæde af.


Fælles for alle film er, at de handler om venskab på et eller andet plan, og dermed matcher emnet for kulturugen.

Frank Knudsen, biografdirektør, Tønder


I forbindelse med den forestående Tønder Kulturuge har direktøren sammensat en fire retters film-menu, der byder på et gensyn med nogle klassikere på det store lærred.

Helt øverst på hans personlige hitliste stod hos Frank Knudsen "Det store ædegilde" - La Grande Bouffe - fra 1973, hvor fire venner mødes med det ene formål at spise sig selv ihjel.

- Det var den film, jeg først kom i tanker om. Desværre kunne jeg ikke skaffe den, fortæller Frank Knudsen.

Annonce

De fire

Heldigvis gik det lettere og bedre for fire andre favoritter. Det gælder den rørende italienske film "Mine aftener i Paradis / Cinema Paradiso", det Oscar-belønnende maratonportræt "Woodstock' 50 år / Woodstock 50th anniversary" af Michael Wadleigh, det autentiske tyske drama  "To minutters stilhed / Das schweigende Klassenzimmer" om en gruppe elever i efterkrigstidens Østtyskland, samt den lige så skæve som underholdende danske actionkomedie "Blinkende lygter" fra 2000 med danske stjerne som Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Sofie Gråbøl, Iben Hjejle, Ole Thestrup og Frits Helmuth på rollelisten.

- Fælles for alle film er, at de handler om venskab på et eller andet plan, og dermed matcher emnet for kulturugen, siger Frank Knudsen.

Annonce

Restriktioner

I første omgang var Biografen 1 & 2 ikke en del af årets kulturuge, i det der var stor usikkerhed omkring corona-restriktioner.  Men dem er der kommet styr på nu, så cirka to tredjedele af sæderne i sal 1 må benyttes. Det betyder, at omkring 30-35 personer får adgang til venskabs-forestillinger, der foregår fra mandag til og med torsdag.

Mandag aften lægges ud med "Mine aftener i Paradis" efterfulgt af  "Woodstock" og "To minutters stilhed", og altså som rosinen i pølseende "Blinkende lygter" torsdag aften.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce