Annonce
Læserbrev

Se en hjemløs i Esbjerg

Læserbrev: Et godt tilbud: Se en hjemløs i Esbjerg nærmest live. På nettet er der rigeligt med billeder af hjemløse i Esbjerg, der fester igennem ved den årlige nytårskur i Musikhuset Esbjerg, der fandt sted tirsdag aften.

Det er vilde billeder. 300 forventningsfulde og opstemte hjemløse og udsatte var mødt op, og de gik til den med gammeldags flæskesteg og fri bar. Helt gratis og uden kontrol. Kommunen deltog på sidelinjen med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der holdt en festtale. Der var ikke mange, der lyttede til borgmesterfesttalen, for der blev hurtigt skabt en kanon stemning, hvor snakken bølgede hen over bordene. Toastmaster og gøgler Jacob Haugaard var en populær vært på scenen. De hjemløse svingede træbenet til musikken og glemte for en stund en meget hård, nedværdigende og trist tilværelse i et ellers rigt samfund.

Den store tak for arrangementet og en glædelig pause i de hjemløses liv skal med rette gå til foreningen De Hjemløses Venner i Esbjerg. De står og betaler for den årlige nytårskur, der spreder ægte glæde. En endnu større tak bør gives for foreningens utrættelige daglige arbejde for de hjemløse i Esbjerg. Som en kedelig bonus oplysning: Antallet af hjemløse vokser i Esbjerg år for år. Kommunen og Esbjergs mange borgere, der sidder på flæsket, må egentligt have en dårlig smag i munden. Hvordan kan et rigt samfund, en stor kommune som Esbjerg, acceptere og se gennem fingre med så mange hjemløse i Esbjerg?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce