Annonce
Læserbrev

Se en hjemløs i Esbjerg

Annonce

Læserbrev: Et godt tilbud: Se en hjemløs i Esbjerg nærmest live. På nettet er der rigeligt med billeder af hjemløse i Esbjerg, der fester igennem ved den årlige nytårskur i Musikhuset Esbjerg, der fandt sted tirsdag aften.

Det er vilde billeder. 300 forventningsfulde og opstemte hjemløse og udsatte var mødt op, og de gik til den med gammeldags flæskesteg og fri bar. Helt gratis og uden kontrol. Kommunen deltog på sidelinjen med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der holdt en festtale. Der var ikke mange, der lyttede til borgmesterfesttalen, for der blev hurtigt skabt en kanon stemning, hvor snakken bølgede hen over bordene. Toastmaster og gøgler Jacob Haugaard var en populær vært på scenen. De hjemløse svingede træbenet til musikken og glemte for en stund en meget hård, nedværdigende og trist tilværelse i et ellers rigt samfund.

Den store tak for arrangementet og en glædelig pause i de hjemløses liv skal med rette gå til foreningen De Hjemløses Venner i Esbjerg. De står og betaler for den årlige nytårskur, der spreder ægte glæde. En endnu større tak bør gives for foreningens utrættelige daglige arbejde for de hjemløse i Esbjerg. Som en kedelig bonus oplysning: Antallet af hjemløse vokser i Esbjerg år for år. Kommunen og Esbjergs mange borgere, der sidder på flæsket, må egentligt have en dårlig smag i munden. Hvordan kan et rigt samfund, en stor kommune som Esbjerg, acceptere og se gennem fingre med så mange hjemløse i Esbjerg?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce