Annonce
Sydjylland

SE-formand lover at bevare den lokale kontakt

Repræsentantskabet i SE, som på billedet er samlet ved det årlige møde i Vojens Hallerne, skal også under den nye koncern, Norlys, være med til at bevare det lokale islæt, mener bestyrelsesformand Jens Erik Platz. Arkivfoto: Lasse Hyldager

SE's formand er med på, at selskabet med en ny fusion vil møde kritik for at have vokset sig for store og for langt væk fra landsdelen. Han understreger, at man vil bevare kontakten med de lokalt valgte repræsentanter.

Finans: Med fusionen mellem SE og Eniig rykker det nye selskab ved navn Norlys op i en endnu højere vægtklasse. SE med hovedsæde i Esbjerg bliver en del af en koncern, der dækker hele Jylland med nyt hovedsæde i Silkeborg.

Kritikere har gennem årene påpeget, at SE har bredt sig for meget og er blevet for store.

SE's bestyrelsesformand, Jens Erik Platz, anerkender, at kritikerne nu kan føle, at selskabet kommer endnu længere væk fra det oprindelige udgangspunkt i Syd- og Sønderjylland.

- Der er også nogle, som synes, at kommunerne er blevet for store, og at Arla er for store, og som vil tilbage til dengang, vi var små. Dem vil vi meget gerne tage debatten med, siger Jens Erik Platz, der stiller op til den formandspost i Norlys, som SE har i selskabets første fire år.

Han understreger, at Norlys vil forsøge at bevare den lokale kontakt. Blandt andet via de cirka 700 repræsentantskabsmedlemmer.

Annonce

Kører gerne til Vrå og Padborg

Både SE og Eniig er andelsselskaber og deler derfor ifølge de to selskabers ledelse samme værdisæt.

De vil derfor fortsætte de dialogmøder i løbet af året, som SE har kørt i mange år med medlemmerne i hver kreds i repræsentantskabet, forklarer Jens Erik Platz.

- Vi kører gerne fra Vrå i nord til Padborg i Syd, så alle oprigtigt føler, at de er en del af noget nært og lokalt.

Niels Duedahl, mangeårig topchef i SE, bliver administrerende direktør i Norlys. Han påpeger, at den investeringskraft, som selskabet får med en egenkapital på 18 milliarder kroner, er afgørende for at klare sig på markedet.

- Nu er den samlede kage større, og det vil give flere synergier. De sydjyske ejere skal føle, at de er en del af noget større, og at vi nu kan langt mere, end vi selv ville kunne, siger Niels Duedahl.

Han henviser blandt andet til muligheden for at sikre lavere enhedsomkostninger, nu hvor kundemassen er langt større.

Direktøren mener, at Silkeborg som nyt hovedsæde giver god mening, da det ligger midt i Jylland. Esbjerg bliver i stedet hjemsted for Norlys' elforsyning, og direktøren mener ikke, at Esbjerg taber noget ved fusionen.

- Vores rod i det sydjyske betyder meget for os. Hele elnetdivisionen får hjemsted i Esbjerg. Det er den ældste forretning, som vi har, og det er kernen i vores virksomhed. Danmarks største elnet-selskab får adresse i Esbjerg, og det er her, vi skal sikre den grønne omstilling. Så jeg synes ikke, at man kan sige, at der er noget tab, fordi vi tilfører rigtig meget nyt og spændende til Esbjerg, siger Niels Duedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce