Annonce
Kolding

Se fotos fra 25 års jubilæum hos Klatten: Stine og Mike mødte hinanden i motorcykelklubben

Stine og Mike Skau Blowers har gerne børnene Carl og Ronja med, når de er ude på landevejen og motorvejen. Børnene er også vant til at komme i motorklubben sammen med forældrene. Foto: Michael Svenningsen
Motorcykelklubben Klatten kunne lørdag fejre sit 25 års jubilæum. Blandt deltagerne var Mike og Stine, der mødte hinanden til en klubaften og i dag har to børn, som selvfølgelig også var med til jubilæet.

Kolding: Når man fejrer sit 25 års jubilæum, så er der efterhånden ved at hobe sig mange gode historier op. Det gælder også for M.C. Klatten, der holder til i lokaler på Olaf Ryes Gade, hvor mange klubarrangementerne foregår - eller tager sit udgangspunkt. Her ligger værkstedet, hvor medlemmerne kan mødes om at rode med de motorcykler, det hele snurrer omkring.

Men klubben er meget andet end motorcykler. Det handler i høj grad om socialt sammenhold, om venskaber, gode samtaler om alt fra børn og madlavning til fodbold og næste sommers ferietur.

Og så handler klubben også om kærlighed. Det kan man bare spørge Mike og Stine Skau Blowers om.

Annonce

- Vi mødte hinanden herude til en helt almindelig klubaften. Det var i 2010, og i dag har vi to børn og bor sammen i Gravens, fortæller Stine, mens hele familien tager plads på motorcyklen med sidevogn til ære for fotografen.

Mens Mike, som stammer fra det nordlige England, havde boet i årevis i Kolding, var hun netop flyttet til byen, efter at hun var rejst hjem fra Spanien.

- Jeg har altid kørt motorcykel, så jeg var på udkig efter en omgangskreds, efter at jeg var flyttet til en ny by. Derfor endte jeg med at tage herned, og ja - så mødte jeg jo Mike, smiler Stine.

I dag kommer familien mindre i klubben end tidligere, men parret er stadig med til de vigtigste arrangementer i løbet af året, så selvfølgelig var Mike og Stine også klar, da klubben havde indbudt til 25 års jubilæum lørdag eftermiddag.

- Vi kommer mindre end før, fordi i dag skal kalenderen også passe sammen med at have en familie med børn. Men klubben betyder stadig meget for os, og medlemmerne kørte også i kortege, efter at vi var blevet gift i Nr. Bjert Kirke og kørte til hotel Scandic for at fejre det, fortæller Mike.

Et særligt sammenhold

Keld Loll Rasmussen er en af dem, som har været med i klubben gennem tyve år. Men vejen hertil har varet meget længere, for allerede som teenager var han vild med at rode med knallerter.

- Dengang handlede det nok mest om farten. Vi kan lige så godt være ærlige, smiler han.

Motorcykelkortet fik han i begyndelsen af 1980'erne, og dag er det nok oplevelserne og sammenholdet, han først kommer i tanke om, når han skal fortælle, hvorfor han stadig kører motorcykel.

- En dag havde vi nogle designstuderende på besøg her i klubben, fordi de skulle skrive en opgave om bæredygtighed. Der er jo ikke meget bæredygtigt over, at man ligger og brænder benzin af ude på vejene, men det viste sig, at de studerende havde fokus på social bæredygtighed, hvor folk kan samles og har det rart i hinanden selskab. Den form for bæredygtighed kan vi i hvert fald godt leve op til her. Og det er langt fra alle vores samtaler, der handler om motorcykler - vi taler om alt muligt andet, når vi er her, siger Keld.

Denne sommer gik turen blandt andet til Løkken og Skagen for Keld Loll Rasmussen, som havde sin hustru med bagpå. Den gule Yamaha TDM900 købte han i 2008, da den stort set var helt ny. Så er der ikke så mange reparationer. - Jeg vil hellere køre, end at ligge og skrue på den, siger han. Foto: Michael Svenningsen

Og ifølge Keld rækker sammenholdet langt ud over klublokalerne her i Olaf Ryes Gade. Det finder man på alle veje og rastepladser rundt i både ind- og udland, fortæller han.

- Når man kører ind for at få en pølse på en tysk rasteplads, og der så holder en anden på sin motorcykel, så falder man hurtigt i snak og står og sparker dæk. Det sker altså ikke, hvis man triller ind på rastepladsen i en Toyota Corolla, siger han.

Medlemmerne mødes blandt andet om søndagen for at køre spontane ture sammen. Foto: Michael Svenningsen
Mad lavet på primus er en af glæderne ved at køre motorcykel. Foto: Michael Svenningsen
Motorcyklerne stod nypudsede, da klubben fejrede sit jubilæum. Foto: Michael Svenningsen
Selv om der står mange motorcykler ved klubhuset, så er det ofte noget helt andet, medlemmerne taler om, når de mødes tirsdag og torsdag til de faste klubdage. Foto: Michael Svenningsen
Mange har stødt på motorcykelklubben i Kolding, hvor M.C. Klatten tit er involveret i sociale aktiviteter. Foto: Michael Svenningsen
Motorcykelklubben MC Klatten fejrede sit 25 års jubilæum med åbent hus Foto: Michael Svenningsen
Selvfølgelig er der Jumbobog med, når man ikke selv skal styre. Carl og Ronja Skau Blowers er henholdsvis ni og seks år gamle. Foto: Michael Svenningsen
Motorcykelklubben MC Klatten fejrede 25 års jubilæum med åbent hus. Foto: Michael Svenningsen

M.C. Klatten

  • Motorcykelklubben MC-Klatten kan fejre sit 25 års jubilæum. Klubben holder til i Olaf Ryes Gade, hvor mænd og kvinder i alle aldre samles om glæden ved at køre sammen med andre motorcykelentusiaster.
  • Året rundt laves der aktiviteter for medlemmerne, men klubben er også kendt for at tage del i byens liv - for eksempel under Kulturnatten, hvor man altid kan finde medlemmer, der viser motorcyklerne frem og fortæller om deres hobby.
  • Se mere om klubben på www.mc-klatten.dk
Annonce
Kolding For abonnenter

Nyt byråd fritstiller topdirektør for tusindvis af ansatte øjeblikkeligt

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Tina og Peder har bemærkelsesværdig vækst efter 18 år i branchen: Antallet af ansatte fordoblet efter et år med bundsolidt regnskab

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Varde For abonnenter

3F har svært ved at hjælpe bulgarske arbejdsmænd: Er tavse som en mur

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Tredje gang tabte han til kræften: Tidligere indehaver af Expert i Varde er død

KIF Kolding

Fremragende første halvleg af KIF - sølle efter pausen

Sydjylland

Endnu en smitterekord og stor stigning i hele landsdelen: I en kommune eksploderer smitten med 800 flere tilfælde over weekenden

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Aabenraa For abonnenter

Læser undrer sig: Hvorfor bygger man nyt for 13 millioner kroner på losseplads, der skal lukke?

Esbjerg For abonnenter

Byråd tager det tunge skyts i arsenalet i brug efter påbud: Klar til at lukke for elevers adgang til skole

Sønderborg

Under et halvt år til Tour de France: Uforudsete udfordringer er dukket op

Annonce