Annonce
Tarm

Se fotos: Jazzfestivalen er i gang

Så er Jazzen gået i gang på Stauning Havn her er det Paul Harrison Band det startede festivalen torsdag eftermiddag :Foto: Jørgen Kirk

STAUNING: Uanset vejret, så er der bare noget musik, der er godt, uanset om solen skinner, eller det regner - og jazzen er et godt bud på vandfaste og solsikre rytmer.

Så humøret var højt, da Ringkøbing Fjord Jazz Festival slog takten an torsdag til tre dages musik på Stauning Havn.

Rigtig mange vil i løbet af dagene lægge vejen forbi for at lytte, for at snakke og for at nyde stemningen.

Udover et bredt jazzprogram, som spiller i to telte, er der i det tredje telt nogle alternativer, og i år er der lagt op til irsk stemning. Fredag byder blandt andet på Tom Donovan, og efterfølgende Shamrock - og det er første gang, at det 30 år gamle orkester er at finde på festivalen.

Meget højere anciennitet findes i det store telt fredag eftermiddag, hvor Kansas City Stompers spiller. 81-årige Niels Abild havde sit første betalte job med bandet i 1951. Stribevis af store musiknavne har været en del af Kansas City Stompers gennem tiden, og med talrige pladeudgivelser og store koncerter udgør bandet en vigtig del af den danske jazz-historie.

Annonce
Så er Jazzen gået i gang på Stauning Havn :Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce