Annonce
Varde

Se gamle billeder fra Varde og hjælp arkivet

Der er næsten altid nogen, der kan hjælpe med oplysninger, når Lokalhistorisk Arkiv viser billeder. PR-foto

Varde: Hos Varde Lokalhistoriske Arkiv vil man igen gerne have hjælp fra deltagerne med en billedserie, som hovedsagelig indeholder billeder med manglende oplysninger.

Alle er velkomne til arrangementet, som holdes på biblioteket torsdag 21. november kl. 10-12, hvor der vises billeder fra 1950-2000. Samtidig viser man også billeder af lokalhistorisk interesse.

Ved tidligere billedforevisninger har Varde Lokalhistorisk Arkiv fået oplysninger til omkring 75 procent af de foreviste billeder, og nu spørger man altså igen: Hvem? Hvor? Hvad? Hvorfor?

Det er gratis at deltage. Man kan sikre sig en plads ved tilmelding på Varde biblioteks hjemmeside.

På arkivets hjemmeside er der på forsiden link til billedserierne fra de tidligere billedformiddage og en enkelt billedaften. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];