Annonce
Kolding

Se hvilke ghettokriterier Skovparken og Munkebo opfylder: Den gode nyhed er, at ledigheden er faldet

Tallene fra Transport- og Boligministeriets nye ghettoliste viser, at ledigheden er faldet i både Skovparken/Skovvejen og Munkebo. I Skovparken/Skovvejen er tallet faldet så meget, at ledighed ikke længere tæller med som et ghettokriterium for boligområdet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Både Skovparken/Skovvejen og Munkebo opfylder tre af fem ghettokriterier og står på den nye ghettoliste, der blev offentliggjort søndag. Efter en indsats fra jobcentret er ledigheden faldet begge steder, og i Skovparken/Skovvejen er den kommet under ghettolovens grænse.
Annonce

Kolding: Flere ledige er kommet i job i boligområderne Skovparken/Skovvejen og Munkebo. Det er den gode nyhed, hvis man kigger på den ghettoliste, som Transport- og Boligministeriet offentliggjorde søndag.

I Skovparken/Skovvejen er antallet af beboere uden for arbejdsmarkedet gjort op til 39,8, og dermed opfylder boligområdet ikke længere det ghettokriterium. Grænsen går ved 40 procent.

- Jobcentret startede op med en fremskudt indsats i Skovparken i 2018, og det spiller en rolle. Nu er lejemålet i Skovparken og det for jobindsatsen i Munkebo opsagt i forbindelse med kommunens sparerunde. Men jeg håber, at andre tager over på det arbejde, siger Per Nielsen, der er direktør i boligorganisationen AAB Bovia.

Tallene i den nye ghettoliste er fra 2017-2018.

- Ministeriet bliver hvert år hængt ud for at bruge gamle tal, så jeg håber, at man snart vil basere listerne på nyere tal, fortsætter han.

Også i boligområdet Munkebo har der været en positiv udvikling i beskæftigelsen.

- På den seneste ghettoliste lå vores tal på 42,9, nu er tallet nede på 40,5 og dermed er vi meget tæt på grænsen. Det svarer til, at vi skal have syv flere i gang, fortæller Bent Jacobsen, der er formand for boligorganisationen Alfabo, der administrerer lejlighederne i Munkebo.

Annonce

Her slår de ud

Sidste år opfyldte Skovparken/Skovvejen fire af ghettolisten fem kriterier. I år der det kun tre. Det handler om, hvilke lande beboerne har rødder i, antal kriminelle og uddannelsesniveau.

65,9 procent af beboerne har ikke vestlig baggrund. Her er grænsen sat ved 50 procent.

2,35 procent af beboerne har en plet på straffeattesten. Her er grænsen 2,03 procent.

72,7 procent af beboerne har udelukkende en grundskoleuddannelse. Det tal må ikke ligge over 60 procent.

Munkebo slår som nævnt ud på ghettokriteriet ledighed, fordi 40, 5 procent af beboerne står uden for arbejdes markedet. Området slår også på andelen af beboere med rødder i et ikke vestligt land. Det tal ligger på 61,7 procent. Endelig har 72,2 procent af beboerne kun en grundskoleuddannelse.

- Uanset hvor få kriterier vi måtte opfylde, så har vi med den nuværende lovgivning ingen chance for at undgå at gennemføre vores udviklingsplan, for vi har fået nej til vores ansøgning om dispensation. For vores vedkommende indebærer planen blandt andet, at vi skal rive 36 lejligheder ned og sælge 36, så der er 72 familier, der skal flytte, siger Bent Jacobsen.

I boligområdet Skovparken/Skovvejen skal antallet af lejligheder ifølge udviklingsplanen reduceres fra 944 til 465. De 279 boliger skal rives ned, og andre skal sælges, ændres eller bygges om til ældreboliger.

Per 1. januar boede 2324 og 1465 i henholdsvis Skovparken/Skovvejen og Munkebo.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce