Annonce
Sydjylland

SE kommer flyvende ind i fusionsår

De fremmødte ved energi- og teleselskabet SE's årlige repræsentantskabsmøde i Vojens Hallerne fik torsdag præsenteret et regnskab, der viser en markant bedre start på 2019 end forventet. Foto: Maria Bech Christensen/SE
Energi- og telekoncernen SE ligger langt over sidste års resultat for første kvartal. Samtidig har selskabet præsenteret et rekordhøjt resultat før afskrivninger i 2018. SE er på vej i en kæmpefusion med Eniig, og de nye tal giver masser af selvtillid i SE-lejren.

Finans: Energi- og teleselskabet SE, der efter planen fusionerer med energiselskabet Eniig senere på året, er kommet flyvende ind i 2019.

Regnskabet for første kvartal, der blev præsenteret på SE’s repræsentantskabsmøde i Vojens Hallerne torsdag, viser således et stort plus på knap 300 millioner kroner før skat. Det er 200 millioner kroner over budgettet og ti gange over resultatet for samme periode sidste år. Det store plus i første kvartal 2019 er primært hjulpet på vej af de finansielle poster, der er stærkt påvirket af den globale økonomi og dermed uden for SE’s hænder. Men også omsætningen og dækningsbidraget er et pænt stykke over første kvartal 2018.

Her lå omsætningen på 1.11 milliarder kroner, hvor det i dette års første kvartal er vokset til 1,18 milliarder kroner. Altså en stigning på godt 70 millioner. Dækningsbidraget er steget fra 503 millioner i første kvartal 2018 til 532 millioner i år, mens resultatet før afskrivninger ligger på 289 millioner kroner mod 262 sidste år.

Administrerende direktør Niels Duedahl tilskriver blandt andet udviklingen, at koncernen har fået 50.000 flere kunder fordelt på energi- og teledelen i forhold til samme tid sidste år.

Annonce

Nøgletal

SE's årsregnskab for 2018 i millioner kroner. I parentes tallene fra 2017.

  • Nettoomsætning: 4.408 (3.742)
  • Resultat før afskrivninger: 993 (935)
  • Resultat før skat: 424 (373)
  • Årets resultat: 421 (382)

Ny familie

SE meddelte i efteråret 2018, at selskabet vil fusionere med det midt- og nordjyske energiselskab Eniig under navnet Norlys. Hovedsædet bliver i Silkeborg, og Niels Duedahl bliver koncernens topchef.

På repræsentantskabsmødet præsenterede SE sit årsregnskab for 2018, der viste et resultat før skat på 424 millioner kroner mod 373 året før. Samtidig er omsætningen steget fra 3,7 til 4,4 milliarder kroner. Det skyldes dog primært overtagelsen af Boxer. Samtidig kom SE for første gang meget tæt på én milliard kroner i resultat før afskrivninger.

Det giver masser af selvtillid i SE-lejren, der afventer konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen.

- Det betyder enormt meget for os alle, at vi bærer en god virksomhed ind i den nye familie, og at vi på den måde kan bidrage med noget rigtig sundt, forklarede Niels Duedahl.

Der forventes en afgørelse fra konkurrencemyndighederne til sommer. Fusionen mellem SE og Eniig vil skabe en energigigant med 709.000 andelshavere og mere end én million tv- og internetkunder.

Norlys vil få en egenkapital på omkring 18 milliarder kroner, samlede aktiver på cirka 30 milliarder kroner og en omsætning på omkring 8 milliarder kroner. De to selskaber dækker tilsammen mere end 40 procent af den danske geografi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

112

Brandvæsenet rykkede ud til kemikalieudslip med op til 5000 liter syreholdig væske: Der er ingen fare for miljøet

Annonce