Annonce
Billund

Se kort: Disse veje bliver lukket af i Grindsted under cykelløbet

Se et interaktivt kort nede i artiklen for afspærringerne i Grindsted torsdag den 22. august under cykelløbet.
Det vil ikke være muligt at køre ind og ud af store dele af midt- og vestbyen af Grindsted torsdag den 22. august.

Grindsted: Det kommer til at berøre rigtig mange, når man torsdag den 22. august bliver nødt til at spærre enkeltstartruten af i Grindsted.

Ruten går nemlig nord ud af midtbyen og derefter vest på, for at svinge tilbage og komme ind igen syd fra.

Det betyder, at store boligkvarterer som blandt andet Engsøparken, Trehøjevej, Norden, Morsbøl og mange andre gader er lukket inde fra klokken 14-17.30.

De gader/veje, der ligger ud til ruten vil helt være lukket for ind- og udkørsel fra klokken 14.00 til klokken 17.30. Det gælder: Nørregade, dele af Nygade, Mejerigården, Nørre Alle, Nørreled, Tronsø Parkvej, Skovstien, Ågeslundvej, Tranevej, Lundhedevej, Melhedevej, Klosterhedevej, Lynghedevej, Nørhedevej, Sønderhedevej, Tiphedevej, Kronhedevej, dele af Loftvej, dele af Nollund Kirkevej, dele af Urupvej, dele af Juellingsholmsvej, dele af Grindsted Landevej, dele af Morsbøl Skolevej, dele af Morsbølvej, Morsbøl Søvej, Sydtoften, Enevej, Jasminvej, Vedbendvej, Kvædevej, Tjørnevej, Ahornvej, Tinghusgade, Kastanie Allè, dele af Solvej, dele af Banegårdsvej.

Alle andre veje inde i "lommen" er lukket inde i samme tidsrum.

Annonce

 

Vestbyen kan handle

Inden i "lommen" kan man dog godt køre rundt, så længe man altså ikke krydser ruten.

Det vil eksempelvis sige, at hvis man bor i Jyllandsgade, på Ådalen eller andre steder inden for ruten vil man kunne køre ud til eksempelvis Trehøjevej, men man vil ikke kunne komme uden for ruten. Hvis man skal til eller fra byen, skal man sørge for at parkere uden for afspærringerne.

På samme måde vil man kunne køre fra Østbyen til eksempelvis Børnenes Univers Grindsted Syd, men man vil ikke kunne køre fra Østbyen til Børnenes Univers Vest på Langelandsvej eller til indkøbscentrene på Vestergade mellem klokken 14.00 og 17.30.

Egentlig er sygehuset lukket helt inde fra klokken 14 af, for Solvej skal bruges af følgebilerne og politimotorcyklerne. Ved afspærringen på Kirkegade/Borgergade vil der dog stå politi, som lukker folk forbi, der har et ærinde på sygehuset. Der er altså adgang til sygehuset østfra.

Midtbyen

Dele af midtbyen afspærres endnu tidligere.

For eksempel vil parkeringspladserne i midtbyen på Birketorvet, Banegårdsvej (Nordre Skole), Vesterbrogade ved Sygehuset og ved siden af Grindsted Midtpunkt være afspærret allerede fra onsdag den 21. august om aftenen. Parkeringspladserne skal bruges som holdepladser for cykelholdenes busser og biler.

Vesterbrogade fra lyskrydset ved Tinghusgade vil være afspærret torsdag den 22. fra morgenstunden klokken 08.00. Det betyder, at beboere på Floravej og Søtoften skal parkere ved det gamle Rema eller andre steder, hvis de skal ud og køre fra 8.00 til 17.30.

Gående og cyklister

I midtbyen (Vesterbrogade og Nørregade) er der hegn langs ruten. På resten af ruten vil det være muligt for cyklister og gående at gå/trække over vejen. Cykelrytterne kommer dog med et minuts mellemrum, så man skal være meget opmærksom, når man krydser vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce