Annonce
Sønderborg

Se kortet: Sønderborg Kommune bruger 20 millioner på asfalt, fortove og stier

Der skal bruges millioner på veje i Sønderborg Kommune. Arkivfoto: Kim Holm
Sønderborg Kommune har fået mulighed for at fremrykke en del vejprojekter, som skal laves i år.
Annonce

Sønderborg: 32 steder i Sønderborg Kommune kan der i løbet af 2020 komme ny asfalt på veje, nye stier og fortove ordnes.

Det er resultatet af, at byrådet har besluttet, at der i år skal bruges 20 millioner ekstra på veje, fortove og stier. Projekterne fordeler sig over hele kommunen.

- I forbindelse med corona-krisen har vi lånt penge til veje, så vi kan få rigtig mange veje ordnet. Det er bestemt ikke alt, vi får gjort. Men vi kommer rigtig langt, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Det er coronakrisen, der giver Sønderborg Kommune mulighed for at bruge penge på asfalt, fortove og stier. Regeringen har ophævet anlægsloftet i 2020, så kommunerne kan fremrykke investeringer, og byrådet vedtog i juni at sætte 20 millioner af til ekstraordinære anlægsinvesteringer samt lånedispensationer i 2020.

Annonce

Tiltrængt løft

Projekterne er en blanding af fremrykkede opgaver samt opgaver, der normalt ikke kan gennemføres inden for de afsatte midler, ligesom der også indgår borgerønsker.

- De sidste ti år har folk i Nordborg været meget utilfredse med belægningen på Nordborgvej og Ringvej. Og den ser ganske forfærdelig ud, men de har fået at vide, de skulle vente på grund af fjernvarmen. Jeg er virkelig glad for, at vi med de 20 millioner nu kan sætte penge af til det, for det er trængende. Det håber jeg alle på Nordals bliver glade for at høre, siger næstformand Stefan Lydal (DF).

På listen er 32 projekter, men det er endnu ikke helt fast, hvor mange af projekterne, der kan gennemføres. Det skyldes, at budgettet for hver enkelt projekt er et overslag, men Sønderborg Kommune vil udføre så mange projekter som muligt inden for de afsatte 20 millioner.


Jeg er virkelig glad for, at vi med de 20 millioner nu kan sætte penge af til det, for det er trængende. Det håber jeg alle på Nordals bliver glade for at høre

Stefan Lydal


Blandt projekterne er en opgradering af Broagervigvej i Broager fra grus til asfalt, klargøring til ny belægning flere steder i Augustenborg, slidlag på Dalsmark i Rinkenæs, slidlag på Mads Clausensvej i Nordborg, opretning af fortov og slidlag på Gammel Guderup i Guderup, ny asfalt på Alsgade i Sønderborg, nødreparation af veje på Nordals, som venter på fjernvarme, og reparation af belægninger ved kommunale bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce