Annonce
Sydjylland

Se listen: Disse sydjyske ministre siger farvel

Eva Kjer Hansen (tv) og Ulla Tørnæs (th) går begge af som ministre. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.
Ministerposterne i en ny rød regering er blevet præsenteret. Det betyder et farvel til fire sydjyske ministre fra den blå regering.

Syd- og Sønderjylland: Et velkommen til en ny regering er et farvel til den afgående. I Sydjylland betyder det er farvel til flere ministerposter, og på listen kan du læse, hvilke ministre landsdelen mister.

Annonce

Eva Kjer Hansen

Jakob Ellemann-Jensen (V) og Eva Kjer Hansen (V) overdrager poster til Lea Wermelin (S) og Mogens Jensen (S). Foto: Claus Bjørn Larsen/Scanpix 2019.

Venstres Eva Kjer Hansen har siden maj 2018 været minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, men posten må hun nu give videre til socialdemokratiske Mogens Jensen.

Hun blev for første gang valgt ind i Folketinget i 1990, og i løbet af en lang politisk karriere har hun besiddet mange ministerposter. Blandt dem kan nævnes posten som socialminister og minister for ligestilling, som hun besad fra 2004 til 2007, og posten som miljø- og fødevareminister, som hun sad på fra 2015 til 2016.

54-årige Eva Kjer Hansen har også været forbi Europa-Parlamentet, hvor hun blev valgt ind fra 1994 til 1999. Ved siden af arbejdet i Bruxelles beholdt hun sin plads i Folketinget.

Eva Kjer Hansen er født og opvokset ved Aabenraa og et kendt politisk ansigt i Syd- og Sønderjylland. Ved folketingsvalget i år fik hun 9.531 personlige stemmer mod 7.647 i 2015.

Ellen Trane Nørby

Ellen Trane Nørby og Thyra Frank overdrager til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i Sundheds- og Ældreministeriet. Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2019

39-årige Ellen Trane Nørby (V) giver posten som sundhedsminister videre til Magnus Heunicke (S), der fra i dag overtager jobbet - og den ekstra post som ældreminister.

I 1995 meldte hun sig ind i Venstres Ungdom, og ti år senere blev hun for første gang valgt ind i Folketinget. Foruden den ministerpost, hun siger farvel til torsdag, har hun også siddet som børne-, undervisnings- og ligestillingsminister fra 2015 til 2016.

I 2013 blev hun valgt som spidskandidat for Europa-Parlamentet for Venstre, men grundet sin graviditet i 2014 trak hun sig som spidskandidat og fortsatte senere i Folketinget.

I Sydjylland har hun vist sig at være en stor spiller for Venstre med gode folketingsvalg i 2011, 2015 og 2019, hvor hun alle år trak flere tusinde personlige stemmer. Ved sidstnævnte blev Ellen Trane Nørby Venstres største stemmesluger i Sydjyllands Storkreds med 13.477 stemmer.

Mette Bock

Liberal Alliances Mette Bock (tv) giver posten som kulturminister videre til Joy Mogensen (S). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Liberal Alliances Mette Bock træder ned fra posten som kultur- og kirkeminister, som fra torsdag overtages af socialdemokratiske Joy Mogensen. 61-årige Mette Bock var spidskandidat for Liberal Alliance ved Europaparlamentsvalget tidligere i år, men selvom hun samlede 35.244 personlige stemmer ved valget, var det ikke nok til at sikre partiet et mandat og en plads i Bruxelles.

Det betyder derfor, at Mette Bocks farvel til Folketinget også er et farvel til politik.

Hendes bror, Anders Samuelsen, dannede partiet Ny Alliance - senere Liberal Alliance - i 2007, og tre år efter sluttede Mette Bock sig til partiet og stillede op som folketingskandidat for Liberal Alliance i Sydjyllands Storkreds.

Ulla Tørnæs

Ulla Tørnæs (V) overdrager posten som minister for udviklingssamarbejde til Rasmus Prehn (A). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Posten som minister for udviklingssamarbejde skifter hænder og går fra Ulla Tørnæs (V) til Rasmus Prehn (S). Ligesom kollegaerne Eva Kjer Hansen og Ellen Trane Nørby har 56-årige Ulla Tørnæs også siddet som minister af flere omgange, blandt andet som undervisningsminister fra 2001 til 2005.

Hun blev første gang valgt ind i Folketinget i 1994, og 20 år senere stillede hun op som Venstres spidskandidat til Europaparlamentsvalget. Ved valget fik hun over 100.000 personlige stemmer og en plads i Europa-Parlamentet, men hun forlod posten to år senere i 2016, hvor hun blev tilbudt posten som minister for udviklingssamarbejde.

Ulla Tørnæs er født og opvokset i Esbjerg, men siden 2001 har hun boet i Nr. Felding ved Holstrebro.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Annonce