Annonce
Sydjylland

Se listen: Tre målsætninger for grænseoverskridende turisme

Direktør for Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted (th.) kunne fortælle om potentialerne i en mere bæredygtig turisme. Foto: Timo Battefeld
Tour-bo har sat sig for at skabe bæredygtig turisme på tværs af den dansk-tyske grænse. Det sker primært gennem tre tiltag.
Annonce

Brødtekst

1. Samarbejdende aktører

Projektet Tour-Bo skal i første omgang tage kontakt til de lokale turistattraktioner i grænseområdet for at skabe tæt samarbejde mellem de offentlige institutioner, der indgår i Tour-Bo, og de private turismeaktører.

De private aktører kan på den måde også danne netværk og drage erfaringer fra virksomheder på den anden side af grænsen.

2. Fødevareturisme

Gastronomiske oplevelser skal bane vejen for et bæredygtigt samarbejde mellem danske og tyske fødevareproducenter. Fødevareturismen kommer også i højsædet gennem de fire madruter, som kan tage form på forskellige måder. Nogle taler for nye, fysiske ruter, mens andre vil forny allerede eksisterende ruter med kulinariske tilbud. Andre tænker i helt andre baner - eksempelvis i en digital kalender, der giver en rute over de forskellige madoplevelser i grænseområdet på et givent tidspunkt.

3. Dannelsesturisme

Folk tager i stigende grad ikke bare på ferie for at holde fri. De vil gerne blive klogere i nye og anderledes omgivelser. Derfor samarbejder Tour-Bo med folkehøjskoler i området for at skabe nye kultur- og naturoplevelser på tværs af grænserne, og der vil også blive skabt dansk-tyske events i forbindelse med projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Annonce