Annonce
Danmark

Se live-video: Regeringen præsenterer sit udspil til en ny udligningsreform

Hvilke kommuner skal af med penge, og hvilke kommuner står til at modtage penge? Følg med fra klokken 11.30, hvor regeringen præsenterer sit udspil til en ny udligningsreform på et pressemøde i Finansministeriet.

Østdanmark skal aflevere flere penge til Vestdanmark for at sikre et Danmark i bedre balance.

Det slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast i interview med Avisen Danmark tirsdag, hvor hun også understregede, at det ikke kun var sjællandske kommuner, der stod til at skulle af med penge. Også de østjyske kommuner kommer til at betale.

- Vi kommer til at udligne mere, og bevægelsen er, at det bliver fra øst mod vest. Det handler om hovedstadsområdet i forhold til resten af landet, men også om Østjylland i forhold til resten af Jylland, siger Mette Frederiksen, der ikke før torsdag vil sætte navn på de enkelte kommuner. Men 60 kommuner kommer til at modtage, 38 kommer til at betale, fortalte Mette Frederiksen i interviewet.

Du kan blive klogere på regeringens udspil til en udligningsreform, når vi sender live fra torsdagens pressemøde i Finansministeriet, der starter klokken 11.30.

Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce