Annonce
Esbjerg

Se med her: Bronzevinderne hyldet i Esbjerg

Forpladsen ved Blue Water Arena var proppet med ellevilde bysbørn, der ønskede EfB-spillerne tillykke med sejren.

Esbjerg: Der blev jublet og hujet, da EfBs bronzevindere sent lørdag aften ankom med spillerbussen til Gl. Vardevej efter den vellykkede kamp på MCH Arena i Herning. Flere tusinde esbjergensere stod klar på forpladsen til stadion for at hylde spillerne, og også borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der er passioneret EfB-fan, var mødt op sammen med sønnerne Kristian og Marcus for at sige nogle rosende ord om præstationen.

EfB Caféen på Blue Water Arena, hvor de fans, der ikke havde løst billet til kampen i Herning, havde fulgt slagets gang på tv, blev fyldt til sidste plads og mere til, da spillerne rykkede inden for, men de fleste fans måtte feste på forpladsen, hvor der både var opsat fadølsanlæg og pølsevogn.

I caféen sprang borgmesteren op på baren for at holde tale, og han lægger ikke skjul på, at det var en fantastisk oplevelse, selv om trætheden fra rejsen til Sydkorea, som han kom hjem fra fredag eftermiddag, stadig sad i kroppen. Meget tid havde der heller ikke været til at slappe af, for fredag eftermiddag gik turen til Torvet, hvor guldpigerne fra Team Esbjerg skulle fejres, og lørdag aften var det så endnu en af byens stoltheder, der skulle fejres:

- Spillerne dansede rundt og blev hyldet af tusindvis af esbjergensere, som om de havde vundet et mesterskab. Det er 15 år siden, de har vundet medaljer sidst, og ingen ved, hvornår det sker igen, så det var også en stor dag for en inkarneret fan som mig. Jeg har jo også et par stærkt fodboldinteresserede sønner, der var så ellevilde for at komme med ind og tage imod EfB, og jeg synes i det hele taget, det var flot, at så mange var mødt frem for at tage imod spillerne en lørdag aften, siger Jesper Frost Rasmussen, der i sin tale pointerede, at en stor del af holdet er opfostret i SFS - Sydvestjysk Fodbold Samarbejde.

Annonce
Stor jubel i Esbjerg efter sejren og bronzemedaljerne. Der var kamp om pladserne inde og ude. Privatfoto.
Det var lidt sent, inden spillerne nåede Esbjerg lørdag aften, men esbjergenserne var ikke gået i seng. De ville hylde EfB. Privatfoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce