Annonce
Sydjylland

SE nedskriver Stofa-goodwill på over en milliard

SE har i 2016-regnskabet valgt at nedskrive goodwillen fra opkøbet af Stofa A/S med 1,25 milliarder kroner. En nedskrivning, der har fået bestyrelsesmedlem Bent Stubkjær til at kalde 2016-regnskabet for mindre tilfredsstillende på grund af den store nedskrivning. Arkivfoto: Scanpix/Iris

Det syd- og sønderjyske forsyningsselskab nedskriver goodwill på over en milliard kroner efter opkøbet af Stofa A/S i 2016, hvilket får bestyrelsesmedlem til at kalde regnskabet for mindre tilfredsstillende.

SE: Et ordentlig skrald og et minus på 1,25 milliarder kroner.

Det vælger det syd- og sønderjyske forsyningsselskab SE at tage i 2016-regnskabet, hvor firmaet nedskriver goodwill for 1,25 milliarder kroner på Stofa A/S efter opkøbet i 2016.

Den store nedskrivning har i regnskabet fået bestyrelsesmedlem Bent Stubkjær til at kræve en note i regnskabet, hvor han fastslår, at det samlede regnskab er mindre tilfredsstillende.

- Årsagen er den store nedskrivning for værdiforringelse af Stofa-købet på 1.253 millioner kroner, fastslår han.

SE-direktør Niels Duedahl afviser kritikken af den store nedskrivning.

- Det er ikke dramatisk. Vi kunne have afskrevet det over en længere periode, men i lyset af at vi nu har tjent de mange millioner på Dong, valgte vi at afskrive det hele nu, fordi vi har råd til det. Så er tavlen helt ren, og selskabet er ikke belastet af nedskrivningerne i fremtiden. Det samme har andre selskaber til TDC og Telia tidligere gjort, siger Duedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce