Annonce
Varde

Se nyt kort med kørespor: Borgerne inviteres med ud i felten for at se på kørespor

Søndag holder Forsvaret et orienteringsmøde i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn om de kommende kørespor i Naturstyrelsens plantager. I samlet flok går man ud for at se forskellige typer af kørespor som vist på fotoet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Søndag er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse vært for et orienteringsmøde om de nye kørespor. Forbered dig med det nyeste kort.

Børsmose/Oksbøl: Som lovet holder Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse et orienteringsmøde om de kommende kørespor i Naturstyrelsens 8.000 hektar plantager i Varde Kommune.

Der skal anlægges 125 kilometer kørespor for at undgå, at skovvejene køres op. Mødet finder sted søndag den 16. februar fra klokken 10.30-13.00 i Oksbøl Skyde- og Øvelsesterræn.

Årsagen, til at mødet holdes i felten, er ifølge major Stig Gunnar Larsen, der er chef for Skydesikkerhedselementet for Oksbøl Skyde- og Terræn, at de gerne vil vise folk, hvordan kørespor er opbygget. Derved kan folk bedre give deres besyv med i høringen, som slutter den 29. februar.

- Vi vil rigtig gerne i dialog med borgerne, om de har nogle andre forslag. Vi vil gerne lytte og tage det med i vores overvejelser, siger Stig Gunnar Larsen.

Annonce

Høringssvar

  • Hvis man ønsker at komme med forslag og ændringer til placeringerne af kørespor, så er der en offentlig høring.
  • Forslag skal sendes senest den 29. februar til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
  • Det skal ske på e-mail til fes-myn@mil.dk. Skriv i emnelinjen: Høringssvar kørespor i Oksbøl.

Der er skiltet

Han opfordrer alle med interesse i sagen at se kortet med forslag til, hvor de 125 kilometer kørespor foreslås placeret. Et brugervenligt og opdateret kort, som du kan se sammen med denne artikel. Du kan også downloade pdf-kortet i øverste højre hjørne af kortet.

Mødet finder sted i Selager Lade på Præstegaardsvej mellem Oksbøl og Børsmose. Der vil være skiltet, ligesom der vil være vagter, som viser vej til parkeringspladsen. Der er en rundtur på cirka 1,5 kilometer i øvelsesområdet fra klokken 10.30-12.00. Husk varmt tøj og gummistøvler. Fra klokken 12.00-13.00 er der mulighed for at få besvaret spørgsmål. Der er gratis kaffe, te, sodavand og kage.

Opdateret kort

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce