Annoncørbetalt indhold

Se om du bør skifte internet på din adresse

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Valg af internet kan være lidt af en jungle. Der er mange muligheder og forskellige udbydere. Det kan desuden være svært at vide, hvad forskellene på de forskellige tilbud er. Derfor kan man heldigvis hente gode guides og hjælp online. Internettet i sig selv er en kompleks størrelse. Men der er én ting, der er sikkert; internettet er kommet for at blive. 


Annonce

Det store internet har eksisteret siden 1969. Til at starte med var det udviklet til det amerikanske militær. Men nu efter 40 år bruges internettet af stort set alle, som har adgang til en computer og dækning. Dengang internettet kom til, var det ikke egentlig noget, man for alvor lagde mærke til. Den kolde krig og Vietnamkrigen fyldte mere end noget andet.


Internettets opstandelse

Det tog en del år, før internettet for alvor brød frem. I starten blev der kun sendt få mindre overførsler frem og tilbage. Det var mest universiteter og lignende, som gjorde brug af det nye netværk. Der er mange forskellige holdninger til, hvornår internettet ramte Danmark. En mand ved navn Mogens Sandfær opfandt World Wide Web.


Dette var den første danske hjemmeside. Denne blev skabt på DTU i et dengang helt nyt serversystem. På denne hjemmeside kunne man bruge til at se databasen på biblioteket. Siden var let at benytte sig af. Derudover var verden muligvis for alvor klar til internettet i start 90’erne, hvor hjemmesiden blev til virkelighed.


Hvad er internet?

Hvis man starter helt fra scratch, så er internettet egentlig bare et netværk eller sammensætning af computere over hele verden. De her computere kan sende såkaldt data til hinanden. Det fungerer lidt på samme måde som at tale i telefon. Men i stedet for at føre samtalen, gør computeren det.


Et eksempel på dette kan forklares ved, at man sender en mail fra sin computer. Denne mail bliver sendt afsted til en computer, som er på internettet. Modtageren læser mailen; det samme som at modtageren svarer på telefonen/eller ringer op til denne computer. Derved kan modtageren få svar. Det er på mange måder telefoni, der er blevet opgraderet.

Men hvordan vælger man internetudbyder?

Det kan være meget interessant at vide, hvad internettet egentlig er, og hvordan det er opstået. Samtidig er det rigtig fedt at have adgang til det store internet. Men hvordan vælger man den helt rigtige internetudbyder? Det kan være svært at besvare dette spørgsmål. Det er nemlig meget individuelt. Dog kan man godt få hjælp til at få taget beslutningen.


Først og fremmest kan det være en god ide at vælge det billigste internet. Har man aldrig haft internet, kan det være svært at vide, hvad ens behov er. Derfor kan det være en fordel at starte i de små og efterfølgende opgradere. Det er heller ikke alle hjem, der kan få hvilken som helst signaltype.


Internetmuligheder

På nogle hjemmesider kan man finde ud af, hvilke muligheder man har indenfor valg af internet. Det afhænger nemlig af signal og dækning i ens område, hvor hurtigt eller langsomt internet, man får. På disse hjemmesider kan man skrive sin adresse. Efterfølgende vil man få en liste over mulige internetudbydere. Jo bedre signal, jo hurtigere kan større filer/data downloades.


Signaltypen i hjemmet afhænger også af hvilken type stik, man har. De fleste hjem har et telefonstik. Et mindre udbredt stik er kabel TV. I forhold til fibernet finder man ofte kun dette i større byer. Helt generelt vælger de fleste internet, som har en forbindelse fra i hvert fald 50 megabit per sekund. Dette kan man klare de mindre internetopgaver med.


Sådan får man fat i det billigste internet

Hvis man gerne vil have fat i det billigste af det billigste internet, bør man starte med at se på sit nuværende internet. Man vil ofte gerne få det, som man betaler for. Hvis man gerne vil tjekke, om ens internet lever op til det, man betaler for, kan man lave en test. Det er en test af internethastigheden. Når man har gjort dette, har man et godt udgangspunkt.


Efterfølgende kan man til fordel benytte sig af de mange sammenligningstjenester online. Her kan man se forskellige typer internet og priser sammenlignet. Hvis man derved kan se, at man kan få fat i noget hurtigere internet til den samme eller lavere pris, er der jackpot. Så skal man endelig skifte.


Internet: billigt og uden binding

Mange udbydere kræver en fast periode med binding af netop deres internet. Det kan for eksempel være en periode på seks måneder. Det er en fordel, hvis man skal på ferie. Hvis man vil slippe for at dele internet på sin telefon, kan man sætte en begrænset mængde data til rådighed. I dette tilfælde kan internet uden binding være smart.


Individuelle internet-behov

Noget der er meget afgørende for valget af internet, er ens behov. Her kan man se på nogle forskellige faktorer. Hvor mange er man i husstanden? Hvad bruges internettet til? Hvis man bruger internettet til at streame film og musik på forskellige tjenester? Hvis flere samtidigt gør alle disse ting, vil internettets hastighed blive lidt langsommere.


Dette kan endda resultere i, at filmen ikke kan læses. Det er simpelthen fordi hastigheden er for langsom til ens husstands internetforbrug. I dette tilfælde bør man måske overveje at vælge noget hurtigere internet. Det kan i hvert fald være en fordel, hvis man gerne vil undgå afbrydelser af en god film.


Valg af udbyder 

Der er altså flere ting, der spiller ind, når man skal vælge internet. Ikke nok med at man ikke altid kan få lige den type internet, man ønsker, skal det også passe til ens internetbehov. Det hurtigste internet lige nu kan man få gennem fibernet.


Fibernet giver den absolut højeste down- og upload hastighed. Hvis man er rigtig mange i en husstand, kan dette være det mest oplagte. Det gælder især, hvis alle ofte streamer, downloader og gemmer store data i skyen. De fleste bruger telefonstikket. Her afhænger kvalitet og hastigheden af internettet af, hvor man geografisk bor ift. signalet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.