Annonce
Sydjylland

SE sælger underskudsselskab til ingeniørkoncern

I 2016 sagde SE-topchef Niels Duedahl, at SE ønskede at ''fokusere forretningen'' og lukke ned for nogle af de mindre aktiviteter. Nu er SE Rådgivning A/S blevet solgt til NIRAS. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Ingeniørkoncernen Niras overtager hovedparten af SE-koncernens datterselskab SE Rådgivning per 1. februar. SE-topchef har tidligere udtalt, at det skal være slut med småprojekter, som belaster omdømmet.

Rådgivning: - Vores bagland siger, at vi skal tilbage til kernen. Sådan sagde SE-topchef Niels Duedahl til Avisen Danmark i november.

Nu har SE-koncernen solgt datterselskabet SE Rådgivning A/S til ingeniørkoncernen Niras, der blandt andet har kontor i Kolding.

SE Rådgivning har fokus på rådgivning og projektledelse inden for optimering og reduktion af energiforbrug i industrien og har ifølge mediet EnergiWatch kørt med underskud gennem flere år. I 2017 udløste selskabet et tab på 22 millioner kroner, og samlet siden år 2014 har det kostet SE 57 millioner kroner i tab.

Nu er selskabet blevet solgt til Niras, som den 1. februar overtager hovedparten af selskabets aktiviteter.

- Med sammenlægningen får vi ekstra kræfter til at rådgive vores kunder i procesindustrien om optimering af driftsomkostninger. Samtidig bliver vi rustet til i endnu højere grad at kunne understøtte arbejdet med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling, som mange af vores kunder har sat sig, siger direktør for Procesindustri i Niras Thomas B. Olsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Ønsker at fokusere forretningen

Niras overtager 11 medarbejdere, som bliver tilknyttet afdelingerne i Aarhus og Kolding. Af en pressemeddelelse fra Niras fremgår det ikke, hvad koncernen har betalt for at overtage SE Rådgivning A/S.

- Det har ligget os meget på sinde at placere vores dygtige medarbejdere i et fremadrettet perspektiv og finde en bedre havn, hvis primære fokus er rådgivning til procesindustrien - og det har vi fundet hos Niras, siger salgsdirektør for erhverv hos SE-koncernen Thomas Asmund-Hjorth i pressemeddelelsen.

I 2016 sagde SE's direktør, Niels Duedahl, til JydskeVestkysten, at SE ønskede at ''fokusere forretningen'' og lukke ned for nogle af de mindre aktiviteter.

I november sidste år kom det frem, at SE skal indgå i en kæmpe energifusion med Eniig. Fusionen får det nye navn ''Norlys'' og vil få Niels Duedahl som øverste chef.

Norlys vil dække 40 procent af Danmarks areal og få over 700.000 jyske elkunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce