Annonce
Sønderborg

Se topscorerlisten: Disse virksomheder vokser hurtigst

Kallehave Stål & Montage med Jan Kallehave i spidsen er på godt 11 år vokset fra en til over 30 ansatte. Arkivfoto: Timo Battefeld

15 selskaber fra Sønderborg kommune var med, da Børsen fejrede syddanske virksomheder i vækst.

Annonce

Sønderborg: Kommunen var godt repræsenteret med 15 virksomheder, da Børsen holdt den årlige gazellekåring i Region Syddanmark, hvor den fejrer danske virksomheder i vækst.

Gazellevirksomhederne har som minimum fordoblet deres bruttoresultat over de seneste fire år, og de hører dermed til blandt landets hurtigst voksende virksomheder.

Listen toppes lokalt af Therkildsen Development i Sønderborg med vækst på imponerende 388 procent. Therkildsen Development er et udviklingshus med fokus på innovativ produkt- og teknologiudvikling.

Den er ejet af Henning Therkildsen, der igennem de sidste 30 år har arbejdet med udvikling og produktion af elektronik. Virksomheden blev stiftet i 2013 og har i dag fem fuldtidsmedarbejdere.

Nummer to er el-installationsvirksomhed BBS Electric i Sønderborg med en vækst på 304 procent, mens Kallehave Stål & Montage ved Guderup kommer ind som treer med en vækst på 274 procent.

Nummer fire er Blue Monkeys In Space i Augustenborg, der beskæftiger sig primært med salg af piercingsmykker, og alt hvad der berører sig inden for dette område.

Gazelle 2018

Det er 24. gang, at Børsen kårer de hurtigst voksende virksomheder i Danmark - gazellerne. Gazellerne udgør blot 0,5 til 1 procent ud af et samlet antal aktie- og anpartsselskaber i Danmark på små 300.000.Gazellerne er virksomheder, der har udvist en særlig evne til at skabe vækst. Kravet er mindst en fordobling af bruttoresultat eller nettoomsætningen over de sidste fire år, og positiv vækst i samtlige fire år.

I år er der 2.099 gazellevirksomheder på landsplan. Det er 100 flere end sidste år, hvor der var 1.999. I Sydjylland er der 247 gazeller i 2018. Det er 32 flere end sidste år.

I Sydjylland er 26,7 procent af gazellerne at finde inden for handel, mens 23,5 procent kommer fra byggeriet samt 15,4 procent hører hjemme i fremstillingsindustrien.

Benniksgaard Hotel og Mads Friis har haft en vækst på 138 procent, hvilket rækker til lokal syvende plads. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Fastlandet er godt med

På de næste pladser kommer de to Gråsten-firmaer ipnordic, der sælger telefoniløsninger til erhvervslivet, samt Nordigo, der har leveret it-løsninger til forsikringsbranchen i mere end ti år. De har haft en vækst på henholdsvis 194 og 166 procent.

Generelt er fastlandssiden af kommunen flot repræsenteret ved årets gazellekåring. Efter syvendepladsen, der er konsulentfirmaet ST-Consult ved Sønderborg med en vækst på 163 procent, kommer nemlig Maskinbygger Carl Fr. Petersen i Ragebøl med 151 procent.

Den er skarpt forfulgt af Benniksgaard Hotel i Rinkenæs og Mads Friis med 138 procent og Linak Profiles i Ragebøl med 115 procent. Sidstnævnte var tidligere kendt under navnet AAK Industri - underleverandør til Linak, inden koncernen og Bent Jensen overtog den i januar i år.

På en ellevte plads finder man Vesterled Teglværk ved Nybølnor med 112 procent i vækst.

Lodam Electronics med Henrik Højbjerg Kristensen i spidsen fremstiller højteknologiske produkter inden køl, varme og ventilation. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce

Maskinfabrikker i plus

Herefter kommer Lodam Electronics i Sønderborg, der netop har rundet 50 år. Her er væksten 107 procent. KC Production i Sønderborg, der er en maskinfabrik med speciale i store og komplekse metalemner, kommer lige efter med 106 procent.

Som nummer 14 er Speedware i Sønderborg med 105 procent. Virksomheden tilbyder en webbaseret administrations løsning til musikskoler og kulturhuse. Sidste men ikke mindst er Henning NH Andersen maskinfabrik beliggende i Vollerup med 104 procent.

Maskinfabrikken er grundlagt i 2009 af Henning Andersen og laver materialehåndterings-systemer til alle områder i produktion/lager og i frysehuse.

I alt blev 247 virksomheder i Sydjylland blev kåret som gazellevirksomheder af Børsen. Det er en vækst på næsten 15 procent i forhold til sidste år og markant højere end landsgennemsnittet på fem procent.

Ipnordic og administrerende direktørThorben G. Jensen har stor succes med at lave telefoni til erhvervslivet. Arkivfoto: Claus Thorsted
Bent Jensen og Linak overtog i januar 2018 underleverandøren AKK Industri, som nu i stedet hedder Linak Profiles. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce