Annonce
Kolding

Se video af familie fra ghettoområde: Vigtigt at mine børn og jeg får indflydelse på Danmarks fremtid

Hanin Chaaban havde sine fire børn med nede at stemme. Valget har fyldt meget hos børnene, og moren ville derfor vise børnene, hvad det hele handler om. For som hun selv siger: Det handler om landets fremtid
Annonce

Kolding: - Om to år så må du også stemme, fortæller Hanin Chaaban sin snart 16-årige datter Dunya Khaled, inden Hanin Chaaban skal ind og sætte sit kryds ved valgstedet på Dyrehavevej ved Pædagogisk Center.

Dunya er for gammel til at måtte være med inde i stemmeboksen, fortæller en valgtilforordnet familien. Brødrene, Wadee Khaled, Mohammed Khaled og Ayub Khaled, på henholdsvis 10, 9 og 3 år må godt komme med ind i boksen for at se deres mor sætte sit kryds.

- Det er vigtigt for mig, at de ved hvordan man gør, inden de engang selv skal ind at stemme, siger Hanin Chaaban.

Hanin Chaaban er 37 år gammel og har boet i Danmark og i Skovparken i 30 år. Hun kom hertil fra Palæstina med sine forældre, og hun elsker Danmark og kan ikke se sig selv bo andre steder. Det er vigtigt for hende at få stemt - både for at være en rollemodel for sine børn, men også for at have indflydelse på landets fremtid.

Vi skal anerkende mangfoldigheden. Jeg har lært meget af den danske kultur, men måske kunne den også lære noget af min kultur.

Hanin Chaaban, pædagogstuderende

Annonce

Taler meget politik derhjemme

Valgkampen har fyldt meget i hjemmet hos Hanin Chaaban. Børnene har haft mange spørgsmål og særligt mange spørgsmål om Rasmus Paludan og hvad der skal ske med dem, hvis han får magten.

- Jeg har sagt til dem, at vi skal være bedre end ham og ignorere ham- Han vinder kun, hvis vi giver ham opmærksomhed, men det fylder meget hos dem, fortæller Hanin Chaaban.

For Hanin selv har det ikke været let at blive betragtet som et problem, men hun tror på at ved at uddanne sig og arbejde hårdt, skal det hele nok gå. Lige nu er hun ved at uddanne sig til pædagog og har også en uddannelse som klinikassistent, men da det var for svært at finde arbejde, kastede hun sig over pædagogikken. For hun vil meget gerne bidrage til det samfund, hun føler har givet hende så meget.

- Vi skal anerkende mangfoldigheden. Jeg har lært meget af den danske kultur, men måske kunne den også lære noget af min kultur, siger Hanin Chaaban.

Annonce

Hjem og fejre Eid

Ramadanen sluttede i går, og efter at have været nede og stemme skal familien hjem og fejre Eid for anden dag i træk.

- Vi slår tre fluer med et smæk og fejrer Eid, valg og grundlovsdag, griner Hanin Chaaban.

I morgen skal familien desuden holde endnu en fest, da det yngste medlem, Ayub Khaled, fylder fire år.

Hanin Chaaban har sine fire børn med nede at stemme, for det er vigtigt, at børnene ved hvordan demokratiet fungerer, mener hun. Foto: André Majlund
Familiens yngste, Ayub Khaled, har lige lagt sin mors stemmeseddel i stemmeurnen. Han var også med sin mor inde i stemmeboksen. Foto: André Majlund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce