x
Annonce
Kolding

Se video af familie fra ghettoområde: Vigtigt at mine børn og jeg får indflydelse på Danmarks fremtid

Hanin Chaaban havde sine fire børn med nede at stemme. Valget har fyldt meget hos børnene, og moren ville derfor vise børnene, hvad det hele handler om. For som hun selv siger: Det handler om landets fremtid

Kolding: - Om to år så må du også stemme, fortæller Hanin Chaaban sin snart 16-årige datter Dunya Khaled, inden Hanin Chaaban skal ind og sætte sit kryds ved valgstedet på Dyrehavevej ved Pædagogisk Center.

Dunya er for gammel til at måtte være med inde i stemmeboksen, fortæller en valgtilforordnet familien. Brødrene, Wadee Khaled, Mohammed Khaled og Ayub Khaled, på henholdsvis 10, 9 og 3 år må godt komme med ind i boksen for at se deres mor sætte sit kryds.

- Det er vigtigt for mig, at de ved hvordan man gør, inden de engang selv skal ind at stemme, siger Hanin Chaaban.

Hanin Chaaban er 37 år gammel og har boet i Danmark og i Skovparken i 30 år. Hun kom hertil fra Palæstina med sine forældre, og hun elsker Danmark og kan ikke se sig selv bo andre steder. Det er vigtigt for hende at få stemt - både for at være en rollemodel for sine børn, men også for at have indflydelse på landets fremtid.

Annonce

Vi skal anerkende mangfoldigheden. Jeg har lært meget af den danske kultur, men måske kunne den også lære noget af min kultur.

Hanin Chaaban, pædagogstuderende

Taler meget politik derhjemme

Valgkampen har fyldt meget i hjemmet hos Hanin Chaaban. Børnene har haft mange spørgsmål og særligt mange spørgsmål om Rasmus Paludan og hvad der skal ske med dem, hvis han får magten.

- Jeg har sagt til dem, at vi skal være bedre end ham og ignorere ham- Han vinder kun, hvis vi giver ham opmærksomhed, men det fylder meget hos dem, fortæller Hanin Chaaban.

For Hanin selv har det ikke været let at blive betragtet som et problem, men hun tror på at ved at uddanne sig og arbejde hårdt, skal det hele nok gå. Lige nu er hun ved at uddanne sig til pædagog og har også en uddannelse som klinikassistent, men da det var for svært at finde arbejde, kastede hun sig over pædagogikken. For hun vil meget gerne bidrage til det samfund, hun føler har givet hende så meget.

- Vi skal anerkende mangfoldigheden. Jeg har lært meget af den danske kultur, men måske kunne den også lære noget af min kultur, siger Hanin Chaaban.

Hjem og fejre Eid

Ramadanen sluttede i går, og efter at have været nede og stemme skal familien hjem og fejre Eid for anden dag i træk.

- Vi slår tre fluer med et smæk og fejrer Eid, valg og grundlovsdag, griner Hanin Chaaban.

I morgen skal familien desuden holde endnu en fest, da det yngste medlem, Ayub Khaled, fylder fire år.

Hanin Chaaban har sine fire børn med nede at stemme, for det er vigtigt, at børnene ved hvordan demokratiet fungerer, mener hun. Foto: André Majlund
Familiens yngste, Ayub Khaled, har lige lagt sin mors stemmeseddel i stemmeurnen. Han var også med sin mor inde i stemmeboksen. Foto: André Majlund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce