Annonce
Varde

Se video: Borgmester spillede Counter-Strike ved indvielse af e-sport i Oksbøl

Da Sportspark Blåvandshuk mandag indviede lokalerne til det nye e-sportscenter sammen med den nye e-sportsforening BES Riptides, fik både børn og borgmesteren mulighed for at prøve egne evner af i computerspillet Counter-Strike.

Indvielsen af Sportspark Blåvandshuks nye e-sportscenter i Oksbøl mandag vil nok altid blive husket som den dag, hvor man kunne opleve Vardes borgmester Erik Buhl (V) spille computerspillet Counter-Strike mod en af Oksbøls bedste i disciplinen, Frederik Dahl.

Buhl fik ikke mange chancer med en minimal introduktion til spillet og mellem 50 og 100 par øjne stirrende på sig. Men han tog det med oprejst pande.

- Det var vist en ulige kamp, når nu det var første gang, men jeg kan sagtens forstå, at man bliver bidt af det, siger Erik Buhl. Han vælger dog at bruge sine kræfter på valgkamp frem for at forbedre sine evner foran computeren, afslutter han.

Annonce

E-sport i Oksbøl

BES Riptides står for Blåvandshuk E-sportsforening Riptides. Riptides betyder på dansk understrøm. De har i samarbejde med Sportspark Blåvandshuk åbnet det nye e-sportscenter.Lokalet har kostet 380.000 kroner. De 160.000 kroner gik kun til computerudstyret, og de penge har Sportspark Blåvandshuks direktør Peter Nielsen hentet ind gennem sponsorater. Resten har sportscenteret selv lagt i projektet.

Kontingent til BES Riptides er 100 kroner om måneden, og alle fra 10 år og op efter kan være med.

Der bliver i første omgang oprettet otte hold, som hver spiller en gang om ugen i halvanden time. Holdene bliver sammensat efter niveau, og computerspillene er Counter-Strike og League of Legends.Når BES Riptides ikke bruger lokalerne i Sportspark Blåvandshuk er det muligt at tilkøbe sig tid ved computerne med timebetaling på 20 kroner eller klippekort.

Philip Sloth på 13 år fra Nørre Nebel kunne varme op til indvielsen med sit yndlingsspil League of Legends, der er et strategisk spil, som handler om at ødelægge modstandernes forsvar. Foto: Josefine Kjærulff Jensen

Den rigtige vej

Det var en velbesøgt indvielse af e-sportscenteret, som levede op til den opbakning, som Sportspark Blåvandshuk og BES Riptides, e-sportsforeningen der for fremtiden indtager de nye lokaler, har oplevet indtil videre.

50 børn fra området havde forinden skrevet sig op til at blive en del af den nye klub, og omtrent lige så mange var kommet mandag for at høre mere om den nye e-sportsforening.

Philip Sloth på 13 år fra Nørre Nebel var den første, der dukkede op sammen med sin far og tvillingebror. Han har i to år snakket om, at han gerne ville finde et hold at spille med, og derfor slog han til, da BES Riptides blev annonceret.

- Jeg synes, det kunne være hyggeligt at lære nogle andre at kende, som også kan lide at spille, så jeg har nogen at spille sammen med, siger Philip Sloth, mens han er dybt koncentreret om at spille computerspillet League of Legends.

Hans far, Jens Peter Sloth, er glad for den tilgang den nye e-sportsforening har til det at spille computerspil.

- Man kan jo godt være nervøs for, at det bliver en mani, men når man bliver bidt af noget, så skal det jo også udnyttes på den bedste måde, og det her er den rigtig vej, siger han.

Over 50 drenge har skrevet sig op til at blive en del af den nye e-sportsklub. Ingen piger har endnu vist interesse. Foto: Josefine Kjærulff Jensen

Fysisk træning

BES Riptides har nemlig stor fokus på, at børnene også skal holde sig i gang fysisk. Derfor har klubben både en fysisk træner og kostvejleder tilknyttet.

- Vi vil lave to former for træning. Det ene hedder "brain breaks", hvor børnene efter at have siddet i en halv time lige får en pause på mellem to og fem minutter, hvor vi laver noget fysisk aktivt. Derudover vil vi også lave noget fysisk træning, hvor egenskaberne kan overføres til computerspil. Det er for eksempel at træne koncentrationsevnen under pres, hvor børnene med en høj puls skal udføre nogle præcisionsopgaver, fortæller Thomas Nyholm, holdets fysiske træner.

At være i fysisk god form er nemlig vigtigt, hvis man vil blive en dygtig computerspiller.

- Man kan se, at de professionelle spillere er blevet bedre, fordi de begynder at træne fysisk, og så er det jo med computerspil som med alt andet i livet. Hvis man er i god form, sover man bedre, tænker mere klart og har det bedre, siger han.

I de næste to uger har BES Riptides åbne træninger for alle over 10 år, og fra september begynder foreningen at fordele spillerne ud på hold efter niveau.

Counter-Strike er et holdbaseret skydespil og er absolut et af de mest spillede computerspil i verden. Her prøver Vardes borgmester Erik Buhl (V) sine evner af i computerspillet. Foto: Josefine Kjærulff Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce