Annonce
Vejen

Se video: Firma vandt pris: Hjælper flygtninge tilbage til virkeligheden

CRH Concrete fik Virksomhedsprisen 2017 for at hjælpe flygtninge til at begå sig på de danske arbejdspladser. De nyansatte er glade, HR-chefen stolt, og den målrettede indsats giver resultater - og en pris oven i hatten.

Annonce

BRØRUP: - At få prisen betyder utroligt meget. Det er en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet de sidste par år, da vi gik aktivt ind arbejdet med at integrere flygtninge hos os. Og det er selvfølgelig ikke for prisen, at vi har gjort det - men for at hjælpe de mennesker, som har et behov.

Claus Knudsen er HR-chef hos CRH Concrete i Brørup. Og han og de godt 300 ansatte i afdelingen er stolte over at modtage Virksomhedsprisen 2017 fra arbejdsmarked- og integrationsudvalget i Vejen Kommune.

Og udvalgets formand, Frank Schmidt-Hansen (K), var heller ikke fedtet med roserne til virksomheden.

- Virksomheden sætter en ære i at finde fleksible løsninger, hvis ikke lige den første opgave er ramt plet for den enkelte borger. De er opsat på, at borgeren skal føle sig godt tilpas på arbejdspladsen og honorerer de borgere, der viser, at de kan og vil, fastslog han i sin tale ved overrækkelsen af prisen på 10.000 kroner i virksomhedens kantine fredag.

Han uddyber baggrunden for prisuddelingen således:

- Vi har i mange år haft et godt samarbejde med CRH Concrete om de borgere, som er på kanten af arbejdsmarkedet. Og her på det seneste har firmaet været rigtig gode til at tage fra i forhold til de borgere, som skal integreres efter flugt fra deres hjemlande.

- Den virksomhedsrettede indsats virker. Vi skal ikke lave kommunale tilbud. Flygtninge skal ud i den virkelige verden, de skal ud på de rigtige arbejdspladser, de skal ud og møde den danske kultur, siger Frank Schmidt-Hansen om prismodtagerens indsats.

Det ender ofte med et job

Begrundelse for valget: CRH Concrete, Brørup, var indstillet for andet år i træk. Der er lagt særlig vægt på, at virksomheden gør en stor indsats for integrationsborgerne. Virksomheden stiller krav til de borgere, de tager ind i forløb og gør en indsats for, at borgerne udvikler de nødvendige færdigheder for at kunne begå sig på arbejdspladsen. Såfremt borgerne kan leve op til de krav, der er på virksomheden, honoreres de ofte med en ansættelse. Det gælder både borgere, der kan klare et job på ordinære vilkår, men også borgere, der har brug for ansættelse på særlige vilkår.Schela Plads, Lindknud, og min Købmand, Sdr. Hygum, var de to øvrige nominerede til Virksomhedsprisen 2018.

Carsten Sommerlund, produktionsleder hos CRH Concrete i Brørup, modtager prisen af Frank Schmidt-Hansen, formand for arbejdsmarked og integrationsudvalget i Vejen Kommune. Foto: Lars Stokbro
Annonce

Praktikpladser øremærket flygtninge

Arbejdet med at integrere flygtninge på arbejdspladsen i Brørup foregår i et samarbejde med jobcentrene i området, forklarer HR-chef Claus Knudsen.

- Vi stiller praktikpladser til rådighed øremærket til medarbejdere med flygtningebaggrund. De bliver så prøvet af i tre-fire måneder. Og går det godt, vælger vi bagefter at ansætte dem i ordinære stillinger.

- Man lærer ikke at blive betonproducent på tre måneder. Men det er heller ikke så vigtigt for os. Det vigtige er, at de trives her, og at vi kan se, at de gerne vil arbejde, og det vil langt de fleste heldigvis, fastslår Claus Knudsen.

- Vi har 18-20 pladser til rådighed i et rullende forløb med udskiftning. Og til nu er 22-23 blevet ansat i ordinære stillinger efter praktikperioden. Nogle få stykker har vi måttet sige nej til. Ikke fordi deres vilje har manglet, men de har været så hårdt ramt, at de ikke kunne fungere her.

Claus Knudsen peger både på samarbejdet med jobcentrene samt ikke mindst virksomhedens medarbejdere, herunder tillidsfolk, der har været med til at hjælpe ledelsen og de flygtninge, der er og har været i praktik.

- Vi har eksempler på kolleger, der er taget med flygtningene ned på kommunen for at løse de administrative ting, der er ved at komme til Danmark. Ting, som de ikke har kunnet få hjælp til andre steder. De mennesker, vi har i praktik, udvikler sig enormt meget, de stråler af glæde. For mange af dem er det en vigtig kulturel ting, at det er manden, der kommer hjem og afleverer nogle penge.

Og for os er det også en mulighed for at få dygtige og loyale medarbejdere, siger Claus Knudsen.

Efter prisoverrækkelsen var det store smil. Her Habtom Zewede Alem og tillidsmand Poul Andersen. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce