Annonce
Esbjerg

Se video fra byggeriet: Ny Netto-butik i Esbjerg solgt på under et døgn

Det tog mindre end en dag at sælge den 1200 kvadratmeter store Nettobutik i Teglværkskvarteret ved Gammelby Ringvej i Esbjerg. En enkelt lokal investor nåede at komme på vognen i sidste øjeblik og få en andel i projektet.

Esbjerg: Der er åbenbart rift om at blive ejer af en Netto-butik, når den ellers er placeret i de rigtige omgivelser på rette sted.

I hvert fald blev de ti andele, som investeringen i Netto-butikken var fordelt på, revet væk samme dag, som projektet blev udbudt til salg i blandt andet JydskeVestkysten, oplyser Martin Kibsgaard Jensen fra Blue Capital i Aarhus, der har stået for udlodningen af investeringsprojektet.

Det er Det Faglige Hus, som står for opførelsen af Netto-butikken i ejendomsprojektet Teglværkskvarteret, men det bliver et nyetableret kommanditselskab, der kommer til at stå som udlejer af forretningen. Kommanditselskabet havde udbudt den 30 millioner kroner dyre forretning i 10 andele med et indskud på 974.000 kroner per andel samt en hæftelsessum på 250.000 kroner per andel.

Annonce

Boligbyggeri

Foruden ungdomsboligerne ovenpå Netto-forretningen bygger Arbejdernes Boligforening (AB) i Teglværks-kvarteret tre højhuse på henholdsvis seks, otte og 12 med i alt 64 lejligheder. AB investerer i denne omgang således 160 millioner kroner i Teglværks-kvarteret. Tidligere har boligforeningen opført 46 ungdomsboliger med indkørsel fra Teglværksgade - et projekt til 40 millioner kroner.

Tårnet på 12 etager er allerede fire etager højt, mens der i disse dage lægges sidste hånd på fundamentet til nabotårnet. Alle tre bygninger opføres samtidig.

Nye investorer blandt

- Det er gået forrygende hurtigt, og da et par investorer har købt flere andele, er ejerskabet nu fordelt på otte investorer. Halvdelen af dem har tidligere medvirket i investerings-projekter hos, mens resten er nye investorer. Heriblandt er der en enkelt esbjergenser, som lige præcis nåede at komme med, fortæller Martin Kibsgaard Jensen fra Blue Capital i en pressemeddelelse.

Interessen for Esbjerg er dermed lige så stor, som den han har oplevet med tilsvarende projekter i Aarhus, og der blev bidt hurtigere til bolle i Teglværkskvarteret, end da Blue Capital for et par år siden satte den nye Rema 1000-butik i Tarp til salg.

- Vi var lidt spændte på dette projekt. Dagligvareforretninger ligger som regel for sig selv, mens denne her er en integreret del af et boligprojekt. Det er derfor også udelukket med eventuelle udvidelser af forretningen. Omvendt er beliggenheden perfekt til mange forskellige formål, hvis Salling Group efter 15 år ikke længere vil drive dagligvareforretning på stedet, siger Martin Kibsgaard Jensen med henvisning til, at der er indgået en 15-årig lejekontrakt.

Åbning i 2020

Administrerende direktør i Det Faglige Hus, Brian Elsted Hansen, er glad for, at investorerne er lige så begejstrede for Teglværkskvarteret, som den faglige organisation selv er.

- Vi har aldrig tvivlet på projektet, men alligevel er det rart at konstatere, at andre ligesom vi har blik for, at der er et enormt potentiale i Østerbyen i Esbjerg, siger han.

Brian Elsted Hansen tilføjer, at opførelsen af såvel dagligvareforretning som Arbejdernes Boligforenings ungdomsboliger ovenpå Netto-butikken skrider frem som planlagt. Det ventes, at Salling Group kan åbne sin nye butik i Esbjerg i februar næste år.

Der er en 15-årig lejekontrakt med Salling Group på den nye Netto-butik, men selv hvis lejeren skulle sige stop efter 15 år, vil der være rift om lokalerne, mener Blue Capital. Foto: Blue Capital.
Byggeriet skrider godt frem i Teglværkskvarteret. På billedet opmærket med rødt ses den nye Netto-butik. Ovenpå bliver der boliger. Foto: Blue Capital.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce