Annonce
Aabenraa

Se video: Hjordkær-træner var meget glad efter sejren over AGF

Oldboysholdet fra Hjordkær var helt oppe og køre efter sejren over AGF og takker her publikum for at komme og bakke dem op under kampen.Foto: Mette Christine Schulz

Semifinalekampen i pokalturneringen mellem oldboysholdene fra Hjordkær og AGF blev mere spændende end alle havde turdet håbe på inden. Kampen endte i straffesparkkonkurrence, hvor det lokale hold vandt 7-6 efter, at den tidligere Superliga-spiller Thomas Thorninger brændte.

Hjordkær: Der var lagt op til en folkefest på Hjordkær Stadion søndag eftermiddag, da det lokale oldboyshold skulle møde AGF på hjemmebane i semifinalen i pokalturneringen.

Hoppeborg og skumfiduser til børnene, og øl og grillpølser til de voksne trak mellem 150 og 200 til stadion for at heppe på de lokale fyre, som inden kampen så ud til at skulle ud på en umulig opgave.

Men holdet overraskede både dem selv og alle andre på stadion ved at spille lige op mod AGF, som havde den tidligere Superliga-spiller Thomas Thorninger med på holdet.

- Jeg synes, vi styrede kampen fra start til slut. Der var lige lidt pres på i starten af kampen, men jeg synes, vi får spillet bredt og får presset dem i hele kampen. Vi har kæmpe chancer igennem hele kampen, og det er det, der fungerer. Vi er måske også i lidt bedre form end de er, sagde træner for Hjordkær, Per Grave, efter kampen.

Annonce

Profil skød forbi målet

Den ordinære kamp endte 2-2 efter, at Hjordkær fik udlignet kort før kampens slutning, og så ventede en straffesparkkonkurrence med fem spark til hver.

Holdene fulgtes ad til stillingen 6-6, hvor Thomas Thorninger skulle skyde for AGF. Jublen brød løs på stadion, da han skød forbi målet, og nu var det op til den sidste Hjordkær-spiller at hive sejren frem. Det gjorde han, og så lød der et brøl på stadion.

- Jeg havde inden kampen ikke turdet tro på, at det her kunne lade sig gøre, men i løbet af kampen kunne jeg mærke, at der faktisk var noget at hente her. Jeg ville lyve, hvis jeg siger, at jeg synes, det er fortjent, at den ordinære kamp ender 2-2, for jeg synes, vi kunne have været foran meget mere i løbet af kampen. Men sådan er det. Det er fodbold. Vi slog dem jo alligevel, og det er jo godt nok, fortæller træner Per Grave, som også afslører, at han var nervøs under straffesparkkonkurrencen.

- Selvom det kun er oldboys, så er man hamrende nervøs. Er du tosset mand, jeg står her og sitrer helt. Det er bare fedt, smiler han stort.

Nu venter finalen i pokalturneringen i jyllandsserien for holdet fra Hjordkær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce