Annonce
Aabenraa

Se video og billeder: Malene og de frivillige blev overstrømmet med positive ord og glæde ved Julehjertebyens åbning

Efter 14 dages hårdt arbejde med at få Julehjertebyen til at spille på den nye lokation ved Banegården, kom folkets dom. Og der var kun positive kommentarer og skulderklap til de frivillige.

Aabenraa: - Hvor er det blevet godt, Malene. Der er meget mere plads, og det er hyggeligt.

Skulderklappene til tovholder for Julehjertebyen, Malene Bruhn, og de andre 300 frivillige i byen var mange, da byen lørdag åbnede på dens nye lokation ved Banegården.

Mange hundrede var med til åbningen, som først var officiel med tale ved formand for Et Hjerte for Alle, borgmester Thomas Andresen (V), og afsløring af julehjertesmykket, og siden bare hyggelig med sang ved Shantykoret, glade børn i karrusellen, en masse snak og udforskning af den nye Julehjerteby.

Annonce

For selvom husene er de samme som dem, der stod på Storetorv med undtagelse af kopien af bagehuset ved Jakob Michelsens Gård, så er det en helt ny by, Aabenraa kan opleve i år.

Glæden gør, at missionen er fuldført

Malene Bruhn lagde ved åbningen heller ikke skjul på, at det har været et kæmpe arbejde at flytte byen.

- Det er mange timer hver dag, hvor vi har været i gang, så det er et kæmpe arbejde. Det lægger jeg ikke skjul på. Men det glæder mig rigtig meget at se den lind strøm af folk, der kommer hele tiden. De kommer hen og siger "nej, hvor er det blevet godt", og når det skaber den glæde, så er missionen jo fuldført, sagde hun.

Nissen på loftet af det nye bagehus skulle have noget risengrød, og det sørgede tovholder for Julehejrtebyen Malene Bruhns kæreste Peter Rebsdorf for. Foto: Anders Kibbel

For de frivillige betyder det derfor meget, at Julehjertebyen bliver en succes. Der har nemlig også været mange kritiske røster om flytningen, som blandt andet er blevet kaldt Julehjertebyens endeligt. Når byen får den positive modtagelse, som den fik lørdag, så er det brænde på bålet for de frivillige.

- Det betyder meget, at der er rigtig mange mennesker, der kan lide det. At folk glæder sig og siger, at det er hyggeligt at være her, det gør jo, at vi tager en tørn mere. Nu skal vi nyde alle dage indtil den 23. december, sagde hun med et lidt træt smil.

Annonce

G-nøgle i julehjertesmykket

Åbningen af Julehjertebyen er også altid startskuddet på indsamlingen til Et Hjerte for Alle, hvor der samles penge ind til julehjælp til børnefamilier, som har svært ved økonomisk at kunne holde jul.

Her er julehjertesmykket meget vigtigt, da pengene fra salget af dem giver mange penge til indsamlingen. De sidste år har det været skoleelever, som har fået opgaven at komme med idéer til designet af smykket, som guldsmed Nicolai Bach-Andersen fra Vibholm så har ført ud i det endelige smykke.

- Det jeg synes var fantastisk ved jeres oplæg var g-nøglen, som er udstyret med et hjerte i hver ende, og det vil sige, at det er en sang, som begynder med et hjerte og slutter med et hjerte. Den g-nøgle har jeg taget udgangspunkt i og prøvet at twiste den og vende den lidt på hovedet, sagde Nicolai Bach-Andersen inden afsløringen.

Der blev jublet og klappet, da smykket blev afsløret, og for de to piger Astrid Petz og Roseline Bentin Lauridsen fra Stubbæk Skole var det en stor oplevelse.

- Vi var meget nervøse, hvis vi skulle gå hen og vinde, fordi vi skulle op på scenen og læse vores digt op. Vi havde ikke regnet med at vinde, og jeg troede, de havde læst forkert, da de sagde vores navne. Men det var vildt fedt - også at se smykket, var de to piger enige om.

Annonce

Smykket er lavet af genbrugssølv

Eneste malurt i bægeret var, at de måtte undvære deres veninde Marie, som også har været med til at designe smykket, men som ikke kunne være med til afsløringen.

- Vi er vildt tilfredse med det endelige smykke. Vi kan stadig se vores idé i smykket, og det er vildt flot. Det bliver nok lidt sejt at gå på gaden og se én, der går med smykket og tænke, at det har vi været med til at designe, sagde de to stolte piger.

Julehjertesmykket er igen i år lavet af genbrugssølv, hvilket gør smykket 100 procent Co2-neutralt. Sølvet kommer fra Meldgaard Recycling, hvor sølvet er udvundet af affald.

Her kan du købe julehjertesmykket

Årets julehjertesmykke bliver sat til salg søndag den 5. december.

Det sælges frem til den 18. december, men for det meste har smykket været udsolgt inden sidste salgsdag.

Der er lavet 500 styk, og prisen er 349 kroner.

I år kan man købe smykket i:

Super Brugsen Løjt

Super Brugsen Tinglev

Super Brugsen Rødekro

Super Brugsen Padborg

Karger beauty

Julehjertebyen

Vibholm guld og sølv

Vi er vildt tilfredse med det endelige smykke. Vi kan stadig se vores idé i smykket, og det er vildt flot. Det bliver nok lidt sejt at gå på gaden og se én, der går med smykket og tænke, at det har vi været med til at designe.

Astrid Petz og Roseline Bentin Lauridsen
Mette S s kode til Hearken:
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Esbjerg

Det Faglige Hus runder 175.000 medlemmer to år før tid: Er nu storebror på gul stue

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Sundhedsministeren er smittet med corona

Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Aabenraa

Politiet gik på tryghedsvandring: Unge kvitterede med affyring af fyrværkeri

Sønderborg

Arrangører afliver byfest: Derfor kører karrusellen ikke længere

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Erhverv

Markrobot høster hyldest igen: Virksomheden bag skal vækste 100 procent om året

Kolding For abonnenter

Martin har haft op mod 120 rejsedage om året: - Min kuffert er mit værksted og mit kontor

Sønderborg

Brand i lejlighed i Nørager: Person indlagt med mulig røgforgiftning

Annonce