Annonce
Vejen

Se video: Over 200 demonstrerede mod flygtningepolitikken

Der var følelsesladede taler, da en borgergruppe arrangerede demonstration i Vejen for en mere human og solidarisk flygtningepolitik til støtte for hjemsendelsestruede syrere.

Vejen: Over 200 tilhørere var tirsdag mødt frem på pladsen foran rådhuset i Vejen, hvor en lokal borgergruppe havde arrangeret demonstration og et støttearrangement for de hjemsendelsestruede syrere.

Der var helt unge skoleelever. Der var mange ældre. Et bredt udsnit var mødt frem for at høre stærke personlige taler om hjemsendelserne til Syrien. Det hele tog vel blot en halv time med fokus på ordene.

På scenen var blandt andre den blot 22-årige Dania Al-Kholi fra Andst-familien, der under forberedelserne til sin endelige HF-eksamen dette forår risikerer hjemsendelse til Damaskus-regionen i Syrien. Udlændingstyrelsen vurderer nu, at det er et sikkert sted rejse hjem til.

Annonce
Hjemsendelse til Damaskus er ikke vejen frem, mente demonstranter, som tirsdag mødtes foran rådhuset i Vejen. De lyttede blandt andet til ord fra lærer Brian Karkov Hemme. Foto: Jacob Schultz

- Regeringen vil sende os tilbage uden garanti for vores sikkerhed og vores liv. Tilbage til et diktatorstyret land, som har været kendt ude i verden for frygtelige forbrydelser og menneskerettigheders krænkelser. Det kan være sandt, at vi ikke er i den varme fase i krigen. Det kan være sandt, at vi ikke er i den fase, hvor Assad giftgasser sin befolkning eller bomber Damaskus. Men det der er endnu mere sandt, at der er stadig tortur. Der er stadig voldtægt. Der er stadig vilkårlige arrestationer, sagde Dania Al-Kholi fra talerstolen lige foran rådhuset.


Regeringen vil sende os tilbage uden garanti for vores sikkerhed og vores liv. Tilbage til et diktatorstyret land, som har været kendt ude i verden for frygtelige forbrydelser og menneskerettigheders krænkelser

Dania Al Kholi i sin tale i Vejen


Hun var helt med på, at familien har været i Danmark på en midlertidig opholdstilladelse.

- Det vidste vi godt, men reglen var jo, at vi først vender tilbage, når der er fuldstændigt garanti for vores liv. Først når der er fuldstændig fred og sikkert, og vi i baggagen har de ressourcer, som vi kan bruge til at kunne genopbygge vores land, sagde Dania Al-Kholi.

Lærer: Det hænger ikke sammen

Brian Karkov Hemme, lærer på Østerbyskolen i Vejen for den yngste datter i Al-Kholi familien, var først i talerrækken. I en følelsesladet tale direkte henvendt til Lana Al-Kholi sagde han blandt andet:

- I bliver bedt om at flytte tilbage til et sted, hvor den selvsamme diktator stadig har magten. Faktisk står han i dag på mange måder stærkere, end da I flygtede. I bliver bedt om at flytte til et sted, hvor Danmark ikke engang har villet anerkende styret ved at etablere en ambassade eller et konsulat. I bliver bedt om at flytte tilbage til et sted, hvor Danmark officielt er imod ledelsen af landet. Det hænger ikke sammen. Hverken for jer som står i situationen eller for alle os, som ikke har denne trussel hængende over hovedet.


I bliver bedt om at flytte tilbage til et sted, hvor Danmark officielt er imod ledelsen af landet. Det hænger ikke sammen.

Brian Karkov Hemme, taler


Annonce

Borgergruppe stod bag

Demonstrationen og støttearrangementet i Vejen var sat i værk af en borgergruppe, der i et fælles læserbrev i sidste uge i JydskeVestkysten også opfordrede læserne til at støtte og underskrive et forslag på borgerforslag.dk om  "en mere human og solidarisk flygtningepolitik i Danmark”.

Onsdag 28. april klokken 15.30 kommer turen til Kolding. Her er der arrangeret støtte-event på Tombolapladsen, Rendebanen, under overskriften "Plant et hjerte for syrerne". SF og Enhedslisten Vejen/Kolding er her arrangører.

Der var tilhørere i alle aldre og flere nationaliteter repræsenteret foran rådhuset i Vejen, hvor der blev demonstreret imod hjemsendelse af flygtninge til Syrien netop nu. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Georg Gearløs-type lancerer flydende verdensnyhed i Esbjerg Havn

Sydjylland For abonnenter

Kommune fortrød strejke-brøler: Lam kvinde kan alligevel holde 25 års fødselsdag

Aabenraa

Ansatte truet til at sende løn retur: Nu betaler svineproducent en kvart million kroner til to ukrainere

Varde For abonnenter

Peter behøver ikke skrivebord og faste arbejdstider: Han drømmer om at rejse Europa rundt som digital nomade

Haderslev For abonnenter

Rød politiker missede mere end hver fjerde udvalgsmøde: - Jeg synes ikke selv, det er okay

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

Nyt projekt har skabt nye fællesskaber: - Der er blevet snakket om alt lige fra opskrifter til biler og motorcykler

Danmark

Mænd skal flere år i fængsel for hvidvask af over 200 millioner kroner: - Sværere var det heller ikke

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Haderslev

Yes - så er det afgjort: Sådan holdes årets udgave af verdens smukkeste Stafet for Livet

Sydjylland For abonnenter

Skal Danmark spille fodbold i lande med mangel på demokrati og menneskerettigheder?

Sønderborg For abonnenter

Et mirakel at Bjarke overlevede sin læretid: I dag er han chef for over 40 ansatte i familiefirma

Annonce