Annonce
Varde

Se video: Præst følger dig igennem alle påskedagene

Lars Bom, sognepræst i Tistrup, har sammen med Hans Jørgen Larholm lavet fem videoer, der hver passer til en af påskens dage. De kan alle ses på jv.dk/varde.
Annonce

Tistrup: På påskens fem store dage kan du på jv.dk/varde se videoer med sognepræst Lars Bom, der på cirka 10 minutter fortæller og læser op fra den nye udgave af Biblen, der udkom for et par uger siden. Videoerne udkommer alle dage klokken 9.

Hans Jørgen Larholm fra Tistrup fik ideen og står bag kameraet på videoerne.

- Jeg er selv kirkegænger. Jeg nyder at komme og have mit frirum om søndagen, siger han.

Han tror derfor, at han ikke er den eneste, der mangler kirken under de fem store helligdage i påsken.

Se videoerne

  • Videoerne bliver offentliggjort på jv.dk/varde palmesøndag, skærtorsdag, langfredag, 1. påskedag og 2. påskedag klokken 9.
  • Senere på de enkelte dage vil Hans Jørgen Larholm også offentliggøre videoerne på YouTube og Facebook.
Annonce

Med på ideen

Sognepræst Lars Bom syntes om ideen. Han fortæller, at han ikke er så teknisk selv, så han er glad for hjælpen. Han besluttede sig for, at videoerne ikke skulle være af traditionelle andagter. Det laver eksempelvis kirken i Varde allerede.

I stedet er det blevet videoer med fokus på den enkelte helligdag. Lars Boms håb er, at de interesserede vil se alle videoerne:

- Alle helligdagene, både palmesøndag, skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag, er ét langt drama, siger han.

- Hvis man skal gå i kirke hver eneste helligdag i hele påsken, så tror jeg måske nok, der er nogen, der falder fra i svinget. Men her er det overskueligt at se de ti minutter til et kvarter.

Han har valgt at sidde hjemme bag sit skrivebord, fordi det er der, mange af os sidder i de her dage, hvor kontorer og kirker er lukkede. Han fortæller, at han også har prøvet at få humor med, men han mener dog ikke, at seerne "vil klaske sig på lårene af grin". Påsken handler om alvorlige ting.

Annonce

Kendte ikke hinanden privat

Hans Jørgen Larholm siger, at han kender Lars Bom som præsten, der har konfirmeret hans børn, og som har konfirmeret børn fra Gårde Skole, hvor han tidligere har været skoleleder. Han synes, at han var den rette præst foran kameraet:

- Jeg har oplevet ham privat, og jeg synes, han har en god måde at formidle på, både nærværende og med kant og smil, siger han.

- Det vil jeg gerne facilitere at hjælpe med at få ud.

Hans Jørgen Larholm, til venstre, og sognepræst Lars Bom, til højre, har indgået et samarbejde om at lave fem videoer, der kan føre seerne gennem påskens vigtige helligdage. Foto: Privat og John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Annonce