Annonce
112

Rotteinvasion ved Slotssøen: Sus fangede rotter på video

Da Sus Brink en tidlig morgen gik langs Slotssøen for at handle ind, blev hun mødt af en stor flok rotter. De fleste af rotterne nåede at hoppe tilbage i søen, inden hun fik sit kamera frem.

Kolding: Siden Sus Brink flyttede ind på Gramrolighed ved Slotssøen i midten af oktober, har hun set rotter næsten hver eneste dag. En uge efter hun flyttede ind, gik hun en tidlig morgen langs Kærlighedsstien ved Slotssøen for at handle i Netto ved Jernbanegade, da hun pludselig hørte en piv-lyd ved siden af hende.

- Jeg troede først, det var ænderne, men det lød meget mærkeligt, så jeg kiggede ned, og så var der bare en hel flok rotter i kanten af søen, fortæller Sus Brink.

- De var så tæt på mig, at jeg kunne fodre dem med mine hænder.

I løbet af efteråret er rotteproblemet ved Slotssøen blevet så alvorligt, at rotterne, der som udgangspunkt kun færdes om natten, nu også er begyndt at vandre rundt i dagtimerne. I november modtog Kolding Kommune 665 henvendelser om rotter, hvilket er dobbelt så meget som normalt.

Annonce

Hele nabolaget kæmper med rotter

Da Sus Brink stødte på rotteflokken ved Slotssøen, var rotterne samlet om pakke toastbrød, som nogen havde smidt ved søen. Sus skyndte sig at tage sin kameratelefon op ad lommen for at tage et billede af de mange rotter, men de fleste af dem nåede at hoppe i søen, inden Sik fik tændt for kameraet. Sus fortæller, at hun nåede at tælle 9 rotter.

- Det gik meget stærkt. De to rotter, der blev på land, var meget tamme. De gik bare sammen med ænderne og gæssene og spiste af brødet, fortæller Sus Brink.

Ifølge Sus kæmper alle beboerne på Gramrolighed med rotter. Hun har selv haft rotter i haven og på taget, som har lavet ravage i hendes have. Det har resulteret i, at hun ikke længere kan have sit affald stående udenfor, fordi rotterne bider hul i poserne.

- Hvis jeg lægger æbler ud foran huset, så kan jeg godt love for, rotterne samles om dem, siger hun.

Rotter ved Slotssøen.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];