Annonce
Tarm

Se video: Så er der liv i løbebåndet og løft af jern igen

Fitness er genåbnet - men det tager lang tid at komme op på fuld skrue igen. En tredjedel af Tarm Idrætscenters fitness-medlemmer er stoppet. Tidspunktet er svært, men centerdirektør Per Østergaard forventer, at medlemmerne er tilbage til september.

TARM: Hvad er bedre end at have fri lige den dag, fitness åbner igen, så man kan komme afsted og få sig rørt?

Så heldig var pædagog Anne Mette Sommer Laursen fra Tarm torsdag formiddag. Hun plejer at være af sted i til Tarm Idrætscenters fitness mellem to og tre gange ugentligt, og efter at have svedt mellem maskinerne bliver det til et par baner i svømmehallen.

Men selvom svømmehallen først åbner mandag, så var det godt at være tilbage for første gang meget længe. Ja, faktisk kan Anne Mette Sommer Laursen ikke huske, hvor længe det er siden, hun senest snørede sine træningssko.

Annonce

- Jeg har taget et par kilo på, og jeg kan mærke, at jeg ikke har den samme energi som jeg plejer. Jeg har ikke lavet noget hjemmetræning, for det er ikke det samme som at komme af sted, fortæller Anne Mette Sommer Laursen.

Anne Mette Sommer Laursen har ikke lavet hjemmetræning. Det er nemlig ikke det samme, som at komme i centret. Foto: Christian Baadsgaard

En negativ coronatest var adgangskravet, og det generer ikke Anne Mette Sommer Laursen, at hun skal holde sig testet, eller de øvrige restriktioner, som centret arbejder med.

- Hvis det er det, der skal til, så er det bare sådan, det er, konstaterer hun.

Laver en pas-station

At indendørs træning kræver coronapas gør, at Tarm Idrætscenter vil etablere en fælles pas-station i centret, så det passer med bemandingen. Helt til det sidste håbede centrets direktør Per Østergaard på, at centret kunne nøjes med stikprøvekontrol for foreningsaktiviteterne, for det bliver dyrt, hvis der skal medarbejdere til at tjekke det alle ugens dage mellem klokken 6 og 21.

Mark Severinsen fra Tarm var glad for at kunne vende tilbage til centret og få løftet noget jern. Foto: Christian Baadsgaard

Da centret åbnede torsdag morgen klokken 9, væltede det ikke ligefrem ind med brugere. Det overrasker dog ingen af de ansatte, for det har det heller ikke gjort under de tidligere genåbninger. Dog forventer Per Østergaard, at der bliver skruet op på mandag, for svømmerne plejer at trække en stor del af læsset.

- Jeg er spændt på morgensvømningen mandag. Der skal vi nok være et par stykker til at tage imod billetter, forklarer Per Østergaard.

Annonce

Hård opgave venter

Dog forventer Per Østergaard først, at centret er oppe på fuld styrke den 1. september - og det er i bedste fald. Under nedlukningen er en tredjedel af medlemskaberne blevet droppet, og dem skal centret til at hente ind igen.

Tidspunktet på året er det værste, for det er ikke nemt at drive folk ind i et center, når solen skinner og fuglene synger.

Genåbning af Tarm Idrætscenter Fitness 6. maj 2021. Per Østergaard Foto: Christian Baadsgaard

Til gengæld har centret fået gode erfaringer med udendørs aktiviteter, som skal bruges i udviklingen af nye tiltag. Faktisk er der brugere, som er trætte af, at træningen nu rykker indenfor, men det er lige så meget fordi det indendørs kræver, at de nu skal have coronapas .


Jeg har taget et par kilo på, og jeg kan mærke, at jeg ikke har den samme energi som jeg plejer. Jeg har ikke lavet noget hjemmetræning, for det er ikke det samme som at komme afsted.

Anne Mette Sommer Laursen, fitness-gæst


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Annonce