Annonce
Sydjylland

Se videoen af Svend Paulsen der synger for sin døde bror: Gået viral på YouTube

Mange af de næsten 450 gæster, der var med til Niels Paulsens begravelse gav udtryk for, at lillebroderen sang så flot i kirken. Derfor lagde deres mor videoen på YouTube. Privatfoto
Millioner af visninger verden over. Det er den opmærksomhed, en video fra Rødding har fået, siden den blev lagt op i 2014. Den viser Svend Paulsen, der synger en sang til sin skuddræbte bror Niels Paulsen i kirken.

Syv millioner visninger. 4600 kommentarer.

Yvonne Lund Møller Petersen fra Brændstrup ved Rødding har selv svært ved at forstå, at videoen fra hendes søns bisættelse er nået så vidt omkring.

Den er optaget i maj 2014, da den 24-årige Niels Paulsen blev bisat fra Rødding Kirke. Hans lillebror Svend havde forinden besluttet, at han ville synge "You raise me up" i kirken, og til lejligheden havde han selv skrevet et vers og sat ind.

- En veninde optog videoen, hvor Svend sang, og jeg lagde den egentlig kun ud på YouTube for at folk kunne høre, hvor fantastisk Svend synger. Og så for at de folk der ikke var i kirken kunne høre den, fortæller Yvonne Lund Møller Petersen.

Men ifølge ekspert i sociale medier Benjamin Rud Elberth er det ikke så mærkeligt, at lige netop denne video har fået så stor opmærksomhed.

- Det bliver ikke mere rørende end det her. Der er ikke tvivl om, at den har fænomenal mange visninger – specielt når man tænker på, at det er en lille dansk familie, der ikke har villet andet med den end at dele et rørende øjeblik, siger Benjamin Rud Elberth.

Han har set videoen og bemærker også de mange kommentarer – mange fra USA – videoen har fået.

- De har alle de emotionelle drivere, en video skal have for at få mange visninger. Det er vores største skræk at miste et barn eller nært familiemedlem, så den rører os dybt, forklarer Benjamin Rud Elberth.

Annonce

Det bliver ikke mere rørende end det her. Der er ikke tvivl om, at den har fænomenal mange visninger – specielt når man tænker på, at det er en lille dansk familie, der ikke har villet andet med den end at dele et rørende øjeblik.

Benjamin Rud Elberth, ekspert i sociale medier

Får den foreslået

Selv om det er fem år siden, videoen blev lagt ud, er der stadig folk, der kommenterer – næsten hver dag. Det har også en naturlig forklaring ifølge eksperten.

- Jo flere der ser den og kommenterer, des flere får den vist som anbefaling. Det kan være ud fra geografi, køn eller de videoer man ellers ser, når man er på YouTube. Så hvis der er mange i dit område, der har set videoen, popper den også op hos dig som forslag, fordi den er så populær, siger Benjamin Rud Elberth.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce