Annonce
Varde

Se videoen: Borgmestre og folketingsmedlemmer skulle bese område til højspændingsmaster

Næsbjerg: Seks borgmestre og lige så mange folketingsmedlemmer er mandag draget til Næsbjerg i Varde Kommune. De er samlet for at bese området og diskutere de planlagte 400 kilovolt luftledninger fra Idomlund til Endrup og fra Endrup til Niebüll.

En strækning på i alt 170 kilometer, som de seks borgmestre i samlet kor ikke vil lægge kommunejord til. De vil som så mange andre have gravet luftledningen ned, hvilket dog med den nuværende teknologi ikke er muligt ifølge Energinet.

De seks borgmestre er Henrik Frandsen (V), Tønder, Jesper Frost Rasmussen (V), Esbjerg, Erik Buhl (V), Varde, Hans Østergaard (V), Ringkøbing-Skjern, Lars Krarup (V), Herning og Hans Christian Østerby fra Holstebro.

Fra Folketinget deltager Anni Matthiesen (V), udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), Henning Hyllested (EL), Søren Egge Rasmussen (EL), Troels Ravn (S) og Christian Rabjerg Madsen (S).

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V), der var inviteret af de seks borgmestre, kom ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce