Annonce
Aabenraa

Se videoen: DHL-stafet sætter ny rekord med over 7000 deltagere

DHL-stafetten i Aabenraa trak flere end 7000 deltagere ud på Aabenraa Stadion. Af dem valgte de 3575 at gå den fem kilometer lange rute. Firmaer og virksomheder benytter folkefesten til at netværke på den sjove måde.

Aabenraa: Der bød sig et imponerende skue på Aabenraa Stadion onsdag aften: Flere end 7000 deltagere - af dem alene 3575 til gå-distancen ved dette års sønderjyske DHL-stafet var med til at sætte ny rekord for dette store motionsløb, der nærmest kan betegnes som en stor firma-fest præget af motion og fællesskab.

For nok kommer der sved på panden ude på ruten, men når alle så er kommet mål, er der lagt op til fest og samvær i den teltby, som siden mandag blev rejst i området bag stadion.

Her har de forskellige firma-hold "slået lejr", hvor der også er mulighed for forplejning, når madkasserne pakkes ud og faklerne tændes, inden himlen som afslutning på dagen oplyses af festfyrværkeri.

- Det er en god måde at netværke på, mener Henning Matthiesen, HM Mesterteknik i Aabenraa. Den 57-årige har nu ikke så mange ansatte, så han kunne stille et hold på fem.

Men eftersom han er medlem af Aabenraa Erhvervsforening, blev han en del af Business Aabenraa, der således kunne samle hele seks hold bestående af små virksomheder på mellem 1-5 ansatte og dermed også give dem oplevelsen af det store fællesskab.

- Vi laver disse netværkshold for dem, der ikke har mulighed for at stille hold - men som alligevel gerne vil være med til denne firma-fest, forklarer Camilla Refshauge Hansen, netværks- og eventkonsulent ved Business Aabenraa.

- Og hvis man som Henning Matthiesen gerne vil deltage, skal han egentlig bare møde op, så sørger vi for det praktiske, så alle får en hyggelig aften, tilføjer Camilla Refshauge Hansen.

Ejendomsmægler Evald Møller, Aabenraa, var i nogenlunde den samme situation.

- Vi er så to deltagere fra firmaet. Det er et rigtigt fint arrangement, som vi gerne vil støtte. Så mange mennesker - og det fungerer bare, lyder det anerkendende fra den 62-årige ejendomsmægler.

Annonce
Direktør for Business Aabenraa Helle Olsen havde samlet de små virksomheder med under fem ansatte, så de også kunne stille hold ved DHL-stafetten - hér ejendomsmægler Evald Møller og Henning Matthiesen fra HM Maskinteknik. Foto: Timo Battefeld

Netværk er vigtigt

Netop det med at netværke er vigtig, mener både Henning Matthiesen og Evald Møller.

Vel mødes man på tværs af erhverv og fag i andre sammenhænge under Business Aabenraa - bl. a. ved Aabenraa Erhvervsforenings efterårsmøde, jævnlige fyraftens-møder og de månedlige bizznet-arrangementer.

- Men DHL-stafetten er en helt anderledes måde at være sammen på, fordi man er fælles om oplevelsen, fortæller Henning Matthiesen. Han er med på gå-holdet, mens Evald Møller tager de fem kilometer i raskt løb.

- Når man går, er der altid nogle, man falder i snak med. Og så er der tid til, at man får vendt rigtigt mange ting. Man er heller ikke så forpustet, griner han.

Idéen med at samle de små virksomheder til DHL-stafetten blev bakket op af speditions-firmaet H.P. Therkelsen fra Padborg, som valgte at tilmelde tre hold til Business Aabenraa.

DHL-stafet i Aabenraa var igen begunstiget af smukt sommervejr. Over 7000 deltagere havde meldt sig til firma-festen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Annonce