Annonce
Team Esbjerg

Se videoen: Estavana Polman drømmer stort - hun vil prøve at spille Final Four

I første omgang er målet dog at komme videre til en kvartfinale i Champions League, og lørdag kan Team Esbjerg tage et stort skridt i den retning.

TEAM ESBJERG - CHAMPIONS LEAGUE: Det er ikke uden grund, at man ofte siger Estavana Polman og Team Esbjerg i en og samme sætning.

Hun er i gang med sæson nummer syv i klubben, hun er den absolutte publikumsyndling, og så er hun som bekendt bare en pokkers dygtig håndboldspiller, der i sidste måned blev verdensmester med Holland.

Det er anden gang, at Polman er i gang med at spille Champions League med Team Esbjerg. Første gang var efter klubbens første DM-titel tilbage i 2016. Dengang nåede klubben videre til hovedrunden uden at gøre det store væsen af sig, men det var altså også uden spilleren i trøje nummer 79.

- Jeg var gravid med Jesslyn (Estavana Polman og kæresten Rafael van der Vaarts datter, red.) på det tidspunkt, så jeg kunne selvfølgelig ikke spille, selvom jeg rigtig gerne ville. Det var hårdt at sidde udenfor.

Annonce

Optakt

Håndbold, Champions League, kvinder

Lørdag 14.15: Vipers Kristiansand - Team Esbjerg

Truppen

Annette Jensen er langtidsskadet. Sanna Solberg er tilbage efter sygdom.

JV tipper: 26-27

Hvorfor ikke drømme?

Men nu kan intet holde hende tilbage. Heller ikke den skade i baglåret, som hun generet hende siden VM-slutrunden i Japan. Den skulle der være styr på.

- Jeg er super motiveret. Det her er Champions League, og det er det, vi vil alle sammen, forsikrer hun.

Klubbens helt store ambition er at spille sig videre til en kvartfinale, men når man hedder Estavana Polman og for ikke ret lang tid siden vandt guld i en VM-finale, er det tilladt at drømme stort.

- Når vi er gode, er vi rigtig gode. Det synes jeg virkelig. Vi viste det i efteråret med sejrene over Rostov-Don og på udebane nede i Bukarest. Hvem havde troet, at vi ville være i stand til det? Vi troede på det, og det skal vi gøre igen.

- Så hvorfor ikke bare være lidt frisk og drømme om Final Four? Det gør jeg i hvert fald, og jeg tror 100 procent på det, siger hun med et bredt smil.

Videre avancement

Cheftræner Jesper Jensen tror også på tingene, men i første omgang er fokus altså på at nå videre til en kvartfinale.

- Vi har fire point med over. Det er flot med den pulje, som vi var havnet i. Rostov-Don og Bucuresti er jo top fem-hold. Metz, Vipers og FTC er måske top otte, så vi vil da være vildt skuffede, hvis vi ikke når en kvartfinale. Vi har en tro på, at vi skal videre.

- Får vi point i Vipers, er vi rigtig, rigtig langt. Jeg tror på, at Rostov-Don og Bucuresti kommer til at tage mange point - og dem skal vi jo ikke møde igen. Kan vi udligne pointscoren i kampene mod Vipers og Metz, tror jeg, at vi kommer i kvartfinalen.

I efteråret spillede Team Esbjerg suverænt, men det har indtil videre ikke været tilfældet i 2020.

- Fornemmelsen lige nu går i mange forskellige retninger. Jeg synes, det er okay, men vi manglet at "peake". Vi skal bevise overfor hinanden, at vi kan spille på top.

- Men nu er det Champions League, og alle ved, at det bliver noget af udfordring, og så har jeg en stærk tro på, at hver enkelt finder det bedste frem. Omkring vores norske spillere håber jeg, at de finder det rigtige spændingsniveau. Det var de ikke gode til mod Storhamar ( i EHF Cuppen, red.) i sidste sæson. Det skal blive bedre.

Estavana Polman var ikke med, da Team Esbjerg for tre år siden spillede med i hovedrunden i Champions League, men det er hun denne gang. Og hun glæder sig. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce