Annonce
Team Esbjerg

Se videoen: Estavana Polman drømmer stort - hun vil prøve at spille Final Four

I første omgang er målet dog at komme videre til en kvartfinale i Champions League, og lørdag kan Team Esbjerg tage et stort skridt i den retning.
Annonce

TEAM ESBJERG - CHAMPIONS LEAGUE: Det er ikke uden grund, at man ofte siger Estavana Polman og Team Esbjerg i en og samme sætning.

Hun er i gang med sæson nummer syv i klubben, hun er den absolutte publikumsyndling, og så er hun som bekendt bare en pokkers dygtig håndboldspiller, der i sidste måned blev verdensmester med Holland.

Det er anden gang, at Polman er i gang med at spille Champions League med Team Esbjerg. Første gang var efter klubbens første DM-titel tilbage i 2016. Dengang nåede klubben videre til hovedrunden uden at gøre det store væsen af sig, men det var altså også uden spilleren i trøje nummer 79.

- Jeg var gravid med Jesslyn (Estavana Polman og kæresten Rafael van der Vaarts datter, red.) på det tidspunkt, så jeg kunne selvfølgelig ikke spille, selvom jeg rigtig gerne ville. Det var hårdt at sidde udenfor.

Optakt

Håndbold, Champions League, kvinder

Lørdag 14.15: Vipers Kristiansand - Team Esbjerg

Truppen

Annette Jensen er langtidsskadet. Sanna Solberg er tilbage efter sygdom.

JV tipper: 26-27

Annonce

Hvorfor ikke drømme?

Men nu kan intet holde hende tilbage. Heller ikke den skade i baglåret, som hun generet hende siden VM-slutrunden i Japan. Den skulle der være styr på.

- Jeg er super motiveret. Det her er Champions League, og det er det, vi vil alle sammen, forsikrer hun.

Klubbens helt store ambition er at spille sig videre til en kvartfinale, men når man hedder Estavana Polman og for ikke ret lang tid siden vandt guld i en VM-finale, er det tilladt at drømme stort.

- Når vi er gode, er vi rigtig gode. Det synes jeg virkelig. Vi viste det i efteråret med sejrene over Rostov-Don og på udebane nede i Bukarest. Hvem havde troet, at vi ville være i stand til det? Vi troede på det, og det skal vi gøre igen.

- Så hvorfor ikke bare være lidt frisk og drømme om Final Four? Det gør jeg i hvert fald, og jeg tror 100 procent på det, siger hun med et bredt smil.

Annonce

Videre avancement

Cheftræner Jesper Jensen tror også på tingene, men i første omgang er fokus altså på at nå videre til en kvartfinale.

- Vi har fire point med over. Det er flot med den pulje, som vi var havnet i. Rostov-Don og Bucuresti er jo top fem-hold. Metz, Vipers og FTC er måske top otte, så vi vil da være vildt skuffede, hvis vi ikke når en kvartfinale. Vi har en tro på, at vi skal videre.

- Får vi point i Vipers, er vi rigtig, rigtig langt. Jeg tror på, at Rostov-Don og Bucuresti kommer til at tage mange point - og dem skal vi jo ikke møde igen. Kan vi udligne pointscoren i kampene mod Vipers og Metz, tror jeg, at vi kommer i kvartfinalen.

I efteråret spillede Team Esbjerg suverænt, men det har indtil videre ikke været tilfældet i 2020.

- Fornemmelsen lige nu går i mange forskellige retninger. Jeg synes, det er okay, men vi manglet at "peake". Vi skal bevise overfor hinanden, at vi kan spille på top.

- Men nu er det Champions League, og alle ved, at det bliver noget af udfordring, og så har jeg en stærk tro på, at hver enkelt finder det bedste frem. Omkring vores norske spillere håber jeg, at de finder det rigtige spændingsniveau. Det var de ikke gode til mod Storhamar ( i EHF Cuppen, red.) i sidste sæson. Det skal blive bedre.

Estavana Polman var ikke med, da Team Esbjerg for tre år siden spillede med i hovedrunden i Champions League, men det er hun denne gang. Og hun glæder sig. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce