Annonce
forside

Se videoen: Her bliver Christine overrasket med check på 25.000 kroner

Da Karsten Dressø kom på scenen, tænkte Christine Johanning Schmidt, at han nok havde et tilbud om et spillejob til hende. Hun havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han havde penge med. Foto: Mette Thomsen

Nu kan 17-årige Christine Johanning Schmidt fra Kollund få drømmen om at få sin egen violin opfyldt. Lokal støttekoncert gav 20.000 kroner, og så kom der en uventet donation på 25.000 kroner fra Østifterne. Det fik tårerne frem.

Kollund: Det var med en klump i halsen, Christine Johanning Schmidt takkede. Takkede alle de fremmødte, takkede Betty Dideriksen og Anne Marie Henriksen for det store arbejde med at arrangere onsdag aftens koncert på Kollundhus. Da hun kom til sine forældre, knækkede stemmen over.

Den 17-årige violinist in spe fik dog hold på sig selv. Indtil en for hende ukendt mand trådte på scenen.

Karsten B. Dressø er forstander på Jaruplund Højskole. Og medlem af Østifternes repræsentantskab. Han havde læst JydskeVestkystens omtale af de to lokale ildsjæles initiativ for at hjælpe den unge musiker med at skaffe penge, så hun kan få sin egen violin, inden hun om et år skal til optagelsesprøve til konservatoriet.

- Da jeg læste om din målrettethed, tænkte jeg, at her er en drøm, der skal gå i opfyldelse. Så jeg skrev straks til vores direktør for at høre, om ikke det var noget, Østifterne skulle støtte - der gik under ti minutter, før jeg havde fået ja, forklarede Dressø fra scenen, inden han overrakte en kuvert til den overraskede Christine Johanning Schmidt, der ikke kunne holde tårerne tilbage, da hun så beløbet: 25.000 kroner.

Annonce

Det spillede hun

Publikum blev sendt hjem med Mozarts "Schlafe, mein Prinzchen" som et lille ekstranummer, men inden da havde Christine Johanning Schmidt budt på prøver på sit klassiske repertoire med to satser af Bachs "Partita II, d-mol", hans "Ave Maria" og Jules Massenets "Meditation" fra operaen Thaïs, mens der i den mere populære genre var filmmusik fra Pocahontas, Schindler's List og Legends of the fall.

Sådan ser en 17-årig ud, når hun lige har fået en check på 25.000 kroner. Christine Johanning Schmidt går på andet år af MGK i Sønderborg - musikalsk grundkursus, et treårigt forløb, der forbereder eleverne til at søge ind på konservatoriet. Foto: Mette Thomsen

Et tilløbsstykke

- Det var fuldstændig surrealistisk, da han vendte kuverten om. Da gik jeg jo fra at skulle arbejde i lang tid for at tjene de sidste penge, til bare at være der. Det var helt vildt. Jeg bliver næsten helt rørt af at snakke om det igen, lød det fra en lykkelig Christine Johanning Schmidt dagen derpå.

For ikke nok med den uventede donation fra Østifterne. Med 120 tilhørere trak selve koncerten også langt over, hvad både den unge violinist selv og de to arrangører havde håbet på. Samtidig havde flere sendt penge, selv om de ikke var der. I alt 20.000 kroner gav støtteaktionen.

- Det var forrygende - vi er helt oppe at flyve. Nu kan Christine få købt sin violin og nå at blive fortrolig med den, inden hun skal til optagelsesprøve, siger Betty Dideriksen, der også havde stor ros til den unge musiker, der i den grad fik vist, at hun var indsatsen værd under den timelange koncert, hvor hun ind mellem numrene fortalte om sig selv og sin udvikling som musiker - fra hun fik sin første violin som syvårig til i dag.

Det måtte lige tørres en tåre væk, inden Christine Johanning Schmidt efter overraskelsen på de 25.000 kroner var klar til atter at møde publikum og Betty Dideriksens tak for en smuk koncert. foto: Mette Thomsen

Gratis koncert som tak

Med de 45.000 kroner og sin egen opsparing har Christine Johanning Schmidt nu råd til at give de mellem 50.000 og 60.000 kroner, som en violin i den kvalitet, hun skal bruge, koster.

- Min lærer, Heine Steensen, kender nogle violinbyggere i Tyskland, så nu skal jeg lige have talt med ham, så vi kan få sat en dato på, hvornår vi kan tage derned, forklarer Christine Johanning Schmidt, der lige nu spiller på en violin, hun har lånt af ham.

Og den 17-årige musiker lover, at de mange, der på den ene eller anden måde har bidraget til, at drømmen kan gå i opfyldelse, nok skal få lov til at høre, hvordan den nye violin så lyder:

- Jeg havde allerede inden tænkt, at uanset hvor meget der skulle komme ind, ville jeg takke med en gratis koncert på et tidspunkt.

Betty Dideriksen, den ene af de to lokale ildsjæle, der stod bag støttekoncerten, takkede Christine Johanning Schmidt for en smuk koncert, og så var der masser af tak til alle dem, der på den ene eller anden måde har bidraget til, at den blev en succes. Foto: Mette Thomsen
Far, Søren Johanning Schmidt, var den første til at få et kram, da koncerten var overstået, for familien har hele vejen igennem bakket 100 procent op om Christines drøm om at blive professionel musiker. Foto: Mette Thomsen
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce