Annonce
Aabenraa

Se videoen og billederne: Endelig fik Rødekro sin nye skole

Onsdag blev dagen, hvor fusionsskolen Hærvejsskolen i Rødekro endegyldigt blev til én skole. Nu er det slut med adresse både i Vestergade og på Skovbrynet.

Rødekro: På den ene side af den røde snor ventede de yngste elever spændt. Knugende deres dannebrogsflag, så blæsten ikke skulle tage dem.

På den anden side flokkedes de ældste i takt med, at de ankom til Skovbrynet fra Vestergade, hvor de - for sidste gang - var mødt ind til en ny skoledag.

- Det er en ganske særlig dag for Rødekro i dag. En dag, vi har ventet på i 11 år.

Skoleleder Pernille Reschat måtte tage megafonen i brug for at råbe alle op, da Hærvejsskolen efter i årevis at have ligget på to matrikler endelig blev én skole, og da Laura og Bastian fra 0. havde klippet snoren, blev de 350 elever fra mellemtrinnet og udskolingen modtaget med glade råb og viftende flag. Som Reschat sagde:

- Indskolingen har virkelig glædet sig til, at I kom.

Annonce

Tre uger til indvielse

  • Den officielle indvielse af Hærvejsskolen sker først den 6. februar - og heldigt for det. For så er der en chance for, at alle flyttekasser kan nå at blive pakket ud.
  • Det var været en udfordring at få al logistikken til at gå op, da der jo har været undervisning samtidig med, at ting skulle flyttes fra Vestergade til Skovbrynet.

Her er dejlig varmt

Og Vestergade-eleverne havde bestemt ikke glædet sig mindre. Nok ikke til at skulle møde de små, men så i hvert fald til at tage deres nye domicil i brug.

- Jeg er glad for, at vi nåede det. Her er så pænt, og det er dejligt, at det er holdt i sådan nogle rene farver, lød det fra Johanne Wedel fra 9.a, der jo lige får et halvt år på Skovbrynet.

Også hos klassekammeraten Emilie Hylleborg var der ekstra lys i øjnene.

- Det er meget bedre end i Vestergade - og her er varmt. Dernede er man nødt til altid at have en tyk trøje på, forklarede hun.

De to klassekammerater var også enige om, at det er en god idé med fodtøj forbudt på de spritnye gulve, selv om flere bandede, da de fik besked på at tage skoene af, da de nåede for enden af den røde løber foran hovedindgangen.

- Nej, skal man virkelig tage skoene af? Jeg troede, det var en joke, var en af bemærkningerne.

I gang med overtræk

Hvor skoene så lige skal stå, er der endnu ikke helt styr på. Ligesom der er en hel masse andre små, praktiske ting, der stadig skal ordnes. Men sådan er det jo, når man flytter.

Ligesom det også altid bliver lidt dyrere end forventet.

- Ja, jeg har været ude og lave overtræk. Er det ikke det, man gør?, sagde skoleleder Pernille Reschat, der jo godt nok har fået et nybyggeri til 108 millioner kroner - hvis man regner den samtidige udvidelse hos naboen i Børnehuset Fladhøj med - men der er rigtigt mange ting, der ikke går med under det budget.

- Vi har blandt andet valgt at købe nye møbler til alle fællesområder, ligesom udskolingen har fået nye klassesæt. Deres møbler var nok 30 år gamle, så de trængte til at blive skiftet ud, forklarede Reschat, der dog fortsat tror på, at de ekstra omkostninger kan holdes inden for et overtræk, der ikke giver rynkede øjenbryn hos skolechefen.

Laura og Bastian fra 0. klasse havde fået æren af at klippe den røde snor. Og de var hurtige - skoleleder Pernille Reschat havde knap nået at præsentere dem, før opgaven var klaret. Foto: Timo Battefeld
Når de nye 0. klasser møder ind til første skoledag, bliver de altid modtaget af flag af de større elever. Onsdag var det så de yngste, der havde fundet flagene frem for at hilse de ældste velkommen til deres nu fælles skole. Foto: Timo Battefeld

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce