Annonce
Esbjerg

Sebastians mantra intakt: Helt tæt på publikum

- Det er paradoksalt, at mange fremhæver mine sange fra 1970’erne, fordi mine sange fra 1980’erne på mange parametre er bedre sange, siger Sebastian. Foto: Simon Staun
Det er ikke første gang, Sebastian signerer sine udgivelser i en odenseansk pladeforretning. Gennem hans karriere er det blevet til mange besøg i store og små butikker, hvoraf de fleste for længst er gået nedenom og hjem.
Annonce

Musik: - Det har altid været en del at mit virke at lade mit publikum komme tæt på. Både til koncerterne og til et arrangement som det i Moby Disc, hvor man kan få signeret både den nye udgivelse og andre af mine udgivelser, siger Sebastian ved et bord i den odenseanske pladeforretning.

I forhold til corona kan man ikke komme helt så tæt på som normalt. Men det forhindrer ikke flere af de fremmødte i at få taget en selfie med Sebastian, hvor der holdes behørig afstand.

En mand lidt yngre end Sebastian er så benovet over at møde sit store idol, at han er nødt til at bede om et håndtryk.


Sidste uge købte jeg den store John Lennon-boks, der udgives i forbindelse med, at det er 40 år siden, han døde. Ja, det er jo samme år, min seneste liveplade udkom.

Sebastian, sanger, musiker og sangskriver


- Jeg kommer fra Sønderborg lige som dig. Og jeg vil bare sige tak for din musik. Jeg har alle dine plader, siger manden og stikker næven frem.

Sebastian tøver et kort sekund, men beslutter sig for at give et håndtryk, der i disse tider et er særsyn. På bordet står der en dunk med håndsprit, som straks tages i brug, inden den næste bunke plader skal signeres.

Mange har medbragt samtlige Sebastian-udgivelser fra samlingen samt diverse børnebøger og film, Sebastian har været involveret i. Avisens udsendte genkender flere vinylcovers fra forældrenes pladesamling. ”Den store flugt” fra 1972 og ”Blød lykke” fra 1974 kan vel godt tituleres som ikoniske covers.

En mandlig fan fra Sønderborg ville hjertens gave have et håndtryk af Sebastian og fik det til trods for de strenge corona-restriktioner. Foto: Simon Staun

- Nu husker du også at købe den nye plade ikke, siger Sebastian til en ung mand, som sammen med sin kæreste placerer en bunke ældre udgivelser samt børnebøger på bordet.

Under et minut senere ligger ”Live hele vejen” øverst i stakken.

Sebastian mener, at det er vigtigt at støtte op om de få tilbageværende pladebutikker i Danmark. Derfor køber han jævnligt vinyler til sin egen samling.

- Sidste uge købte jeg den store John Lennon-boks, der udgives i forbindelse med, at det er 40 år siden, han døde. Ja, det er jo samme år, min seneste liveplade udkom, siger Sebastian.

Han lægger ikke skjul på, at hans kærlighed primært er rettet mod udgivelser fra 1960’erne og 1970’erne. Men indimellem køber han også vinyler med nye kunstnere.

- Jeg har købt Billie Eilish på vinyl, men det er da oftere The Rolling Stones, Bob Dylan og Neil Young, jeg smider på pladespilleren, siger Sebastian, mens køen uden for pladeforretningen vokser.

Annonce

Forlod Dylan-koncert i protest

Mens han skriver hilsener i både guld sølv, guld og sort fortæller han om en Bob Dylan-koncert i Forum.

- Jeg har hørt både fantastiske og elendige koncerter med Dylan. Denne aften sang han så elendigt, at jeg gik i pausen. Det chokerede nogle af mine musikerkolleger, at jeg tillod mig at udvandre. Men helt ærligt. Når Dylan ikke gider stå på scenen, gider jeg heller ikke stå foran den, siger Sebastian og ler.

Han beviser, at mænd sagtens kan multitaske. Mens han skriver hilsener til både Dorthe, René, Michael og fædre, mødre og kærester på ”Live hele vejen”, disker han op med en evergreen-anekdote.

Sebastian satte sit navn på talrige af sine ældre udgivelser under besøget i Moby Disc. Foto: Simon Staun

- Jeg husker engang i midten af 1970’erne en parkeringskælder i København, hvor Marc Bolan fra T. Rex var omringet af en flok unge piger. Da de så mig, løb de alle sammen hen til mig i stedet. Senere fik jeg at vide, at Marc Bolan, der ikke anede, hvem jeg var, var rystet, siger Sebastian og ler.

Efter halvanden time i Moby Disc har han solgt og signeret 50 vinyler samt 25 cd’er med ”Live hele vejen”. Derudover er der tyndet godt ud i kassen med et udbud af ældre Sebastian-udgivelser.

I Avisen Danmark side 20-21 kan du læse et større interview med Sebastian om hans nye liveplade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Coronavenligt Kinball

Sønderborg

Corona aflyser udenlandske bryllupper

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce